Strømpriser

Strømkunder håver inn: - Helt absurd

Strømprisene når stadig nye høyder. Utrolig nok finnes det kunder som samtidig håver inn fra staten jo mer de bruker.

TJENER PENGER: Nordmenn som har fastprisavtale på strøm, kan tjene mer penger jo mer strøm de bruker. Foto: Stian Lysberg Solum / NTB
TJENER PENGER: Nordmenn som har fastprisavtale på strøm, kan tjene mer penger jo mer strøm de bruker. Foto: Stian Lysberg Solum / NTB Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

- Det er sjukt vilt å betale noen for å bruke mer strøm. Helt absurd, sier fungerende leder i MDG, Arild Hermstad, til Børsen.

Han snakker om strømstøtten til husholdninger. Et smutthull i ordningen gjør nemlig at flere nordmenn faktisk tjener penger på å bruke strøm.

Det høres nesten utrolig ut, men her er fakta:

  • Fra september vil husholdninger få dekket 90 prosent av strømprisen over 70 øre per kilowatt-time.
  • Har man da en fastprisavtale på 70 øre, betaler man 70 øre uansett hva strømmen koster. Og når man da får strømstøtte, så går man i pluss.
  • Strømstøtten har et makstak på 5000 kilowattimer per måned per målepunkt. Med en gunstig fastprisavtale kan man potensielt sitte igjen med flere tusen kroner etter å ha betalt regninga. I måned etter måned.

- Åpenbart urimelig

Høyres energipolitiske talsperson Nikolai Astrup er tindrende klar:

- Dette er åpenbart helt urimelig. Det skal ikke være sånn at man får betalt for å sløse med strømmen, sier han til Børsen.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Børsen er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer