Svenskehandel i påsken

Strømmet over svenskegrensa: - Ingen hemninger

Etter to år med pandemi står dørene på vidt gap for shoppingsultne nordmenn i påsken.

RAGGERE: Jonas Kristensen og Alexander Gundersen måtte ha påfyll fra Systembolaget for å fortsette raggerfesten i Strømstad. Vis mer
Publisert

STRØMSTAD (Dagbladet): Skjærtorsdag er i Strømstad kanskje bedre kjent som rånernes store festdag enn Jesus' hellige måltid med disiplene. En etter en dundret gamle Volvoer og senkede doninger over den lille havnebyens brostein.

- Vi er her for å prate og møte folk, hvor det ikke er noen hemninger eller fordommer. Alle er glade og har samme mening. Det er hele målet med denne turen, at vi alle er på plass, fortalte Jonas Kristensen og Alexander Gundersen på vei ut fra Systembolaget etter «påfyll».

Åpnet for «raggerne»

For første gang på ti år har svenskenes vinmonopol åpnet dørene for «raggerne».

- Det er en avgjørelse kommunen og politiet fattet sammen, også følger Systembolaget det. Det har gjeldt i ti år, og årsaken var mye bråk og fyll før vi hadde stengt, fortalte butikksjef ved et av Strömstads to Systembolag, Alexander Johanson, skjærtorsdag.

- Det er trivelig med rånere, de er velkommen de også. Så lenge de er nokså edru og oppfører seg pent, så er alle velkomne!

Av den grunn hadde de også oppbemannet og bestilt inn ekstra varer, men køer og kaos uteble fra butikken.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.