Strømpakken kan bli forsinket: - Holder folk som gissel

SVs Lars Haltbrekken spår at det kan ta tid å få vedtatt regjeringens strømpakke.

- UANSVARLIG: Nestleder i Høyre Tina Bru mener SV opptrer uansvarlig når de stiller harde krav til regjeringens strømpakke. Foto: Lars Eivind Bones / Dagbladet
- UANSVARLIG: Nestleder i Høyre Tina Bru mener SV opptrer uansvarlig når de stiller harde krav til regjeringens strømpakke. Foto: Lars Eivind Bones / Dagbladet Vis mer
Publisert

- Stortingspolitikerne må være forberedt på å avlyse juleferien.

Det sier SVs Lars Haltbrekken. Årsaken er arbeidet med å få på plass strømpakken statsminister Jonas Gahr Støre la fram i helga. Her vil regjeringen spleise på strømregninga til nordmenn når prisen er skyhøy.

SV sier de er positive til regjeringens strømpakke, men energipolitisk talsperson Haltbrekken sier de nå forbereder seg på å forhandle om innholdet.

Krever «mer rettferdig» ordning

- Vi mener det er positivt det som er lagt fram, men vi vil se på om det er mulig å gjøre ordningen mer rettferdig, sånn at den treffer de som sliter mest - bedre.

Helt konkret foreslår regjeringen at staten skal ta halve regningen når strømprisen overstiger 70 øre per kilowatt-time. Haltbrekken sier de ser på om denne grensen bør senkes, og eventuelt om maksgrensen for støtte på 5000 kilowatt i måneden bør endres.

- Det er sånne ting vi skal se på nå. Samtidig er den grensen på 5000 begrunnet med at det finnes barnefamilier som bor i store trekkfulle hus. Da er det ikke uvanlig med så høye strømregninger.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Børsen er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer