Strømprisene truer Hadeland Glassverk: - Haster

Hadeland Glassverk-eieren Atle Brynestad etterspør handling fra regjeringen. Hvis ikke frykter han å måtte permittere 150 arbeidere.

- IKKE HOLDBART: Hadeland Glassverk kan ikke fortsette som før med de strømprisene som er i dag: Foto: Privat
- IKKE HOLDBART: Hadeland Glassverk kan ikke fortsette som før med de strømprisene som er i dag: Foto: Privat Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

«Hadeland Glassverk har overlevd både Napoleonskrigen, 1. og 2. verdenskrig. Nå er det dere som regjering som er i ferd med å sette en stopper for 150 arbeidsplasser for solide arbeidsfolk, fordi dere ikke har handlekraft til å få orden på strømprisen».

Slik innleder Hadeland Glassverk et Facebook-innlegg myntet på statsminister Jonas Gahr Støre og næringsminister Jan Christian Vestre.

Nå frykter eieren, Atle Brynestad, at 260 år med industrihistorie fra Norges eldste industrihåndverksbedrift kan gå tapt.

Facebook-innlegget kan leses her.

Stengt smelteovner

Regjeringen har uttalt at de vil gjøre en skatteendring som skal gjelde fra nyttår, som innebærer at kraftselskaper skal kunne tilby rimeligere fastprisavtaler på strøm.

- Det er ingen indikasjon fra strømselskapene på at de er klare for å inngå billigere langsiktige avtaler, sier Brynestad til Dagbladet.

I dag ligger prisen på rundt to kroner og 70 øre per kWh, forteller han. Årlig strømkostnad har tradisjonelt vært på ca. to millioner kroner, men er ventet å øke til 40 millioner med prisene som er i dag.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Børsen er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer