Strømproblemer i hytteparadis:
- Hårreisende

Statnetts anlegg i Høvåg utgjør en sikkerhetsrisiko for menneskene i området rundt, mener lokal elektriker. Statnett innrømmer problemer, og sier de vil gjennomføre ekstra tilsyn.

STRØM I VANNET: Statnetts elektrodeanlegg ved Grosøya i Høvåg skader både gjenstander på båter og el-anlegg i nærområdet. Her fra Blindleia utenfor Lillesand, som er like ved. Foto: Tor Erik Schrøder / NTB
STRØM I VANNET: Statnetts elektrodeanlegg ved Grosøya i Høvåg skader både gjenstander på båter og el-anlegg i nærområdet. Her fra Blindleia utenfor Lillesand, som er like ved. Foto: Tor Erik Schrøder / NTB Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

I mai skrev Børsen at flere båteiere i området rundt Lillesand krever erstatning av Statnett.

De mener at metallgjenstander på båtene deres blir ødelagt på grunn av Statnetts anlegg like utenfor Grosøya i Høvåg.

Blant båteierne er blant andre investor Øystein Tvenge, som bekrefter til Børsen at han og flere andre får erstatning fra Statnett så lenge de dokumenterer skadene. Statnett bekreftet også til Børsen i mai at driften av anlegget deres medfører en risiko for skader på metall i sjøen.

Men ifølge Helge Isaksen, som er elektromontør i det lokale firmaet Ribes elektro, er det derimot ikke bare gjenstander på båter som blir påvirket av Statnetts anlegg.

Han mener at han i en årrekke har prøvd å si ifra om at anleggets bakkespenninger også utgjør en sikkerhetsrisiko for de som er på hyttene i området.

- Elektrodeanlegget ødelegger jordingene på hyttene i nærområdet. Det gjør at det elektriske anlegget ikke virker som forutsett, og at sikkerheten ikke er til stede. Forutsetningen for å ha et sikkert anlegg, er at jordingen er intakt, sier han til Børsen.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Børsen er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer