Strømstad-ordfører varsler mareritt-tall

Den svenske grensebyen stålsetter seg for de neste ukene. Ordføreren venter sjokkoppgang i arbeidsledigheten.

NÆR FOLKETOMT: Nordby Shoppingcenter i Strömstad er en av aktørene som har blitt hardest rammet under coronapandemien. Foto: Adam Ihse/TT / NTB
NÆR FOLKETOMT: Nordby Shoppingcenter i Strömstad er en av aktørene som har blitt hardest rammet under coronapandemien. Foto: Adam Ihse/TT / NTB Vis mer
Publisert

Kriserammede Strömstad har lenge stått i en brutal situasjon som følge av coronapandemien. Stengte grenser og strenge reiserestriksjoner har ført til både konkurser og en alarmerende utvikling i antall arbeidsledige.

Nå varsler Strömstad-ordfører Kent Hansson (S) at kommunen kan stå overfor en arbeidsledighet på 700 prosent sammenliknet med samme periode i fjor. Da var om lag 200 personer helt arbeidsledige i kommunen.

- Jeg har ikke dagsferske tall, men sist jeg hørte noe var drøye 12 prosent arbeidssøkende. Det ligger også store varsler som går ut i januar og februar, og som kommer til å sette drøye 1500 personer ut av arbeid. Det er opp mot 20 prosent av befolkningen, sier Hansson til Expressen.

- Problematisk

Før pandemien var ledigheten i kommunen lav, ifølge Kent Hansson. Overfor avisa opplyser han at den var på rundt fire prosent. Nå frykter han konsekvensene for framtida.

- Det kan bli veldig problematisk. Vi kan risikere utflytting og reduserte skatteinntekter. Det er mange kommuner som er hardt rammet av pandemien, men Strömstad er en av de hardest rammede i landet, sier Kent Hansson til Expressen.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.