Strømstad-ordfører varsler mareritt-tall

Den svenske grensebyen stålsetter seg for de neste ukene. Ordføreren venter sjokkoppgang i arbeidsledigheten.

NÆR FOLKETOMT: Nordby Shoppingcenter i Strömstad er en av aktørene som har blitt hardest rammet under coronapandemien. Foto: Adam Ihse/TT / NTB
NÆR FOLKETOMT: Nordby Shoppingcenter i Strömstad er en av aktørene som har blitt hardest rammet under coronapandemien. Foto: Adam Ihse/TT / NTB Vis mer
Publisert

Kriserammede Strömstad har lenge stått i en brutal situasjon som følge av coronapandemien. Stengte grenser og strenge reiserestriksjoner har ført til både konkurser og en alarmerende utvikling i antall arbeidsledige.

Nå varsler Strömstad-ordfører Kent Hansson (S) at kommunen kan stå overfor en arbeidsledighet på 700 prosent sammenliknet med samme periode i fjor. Da var om lag 200 personer helt arbeidsledige i kommunen.

- Jeg har ikke dagsferske tall, men sist jeg hørte noe var drøye 12 prosent arbeidssøkende. Det ligger også store varsler som går ut i januar og februar, og som kommer til å sette drøye 1500 personer ut av arbeid. Det er opp mot 20 prosent av befolkningen, sier Hansson til Expressen.

- Problematisk

Før pandemien var ledigheten i kommunen lav, ifølge Kent Hansson. Overfor avisa opplyser han at den var på rundt fire prosent. Nå frykter han konsekvensene for framtida.

- Det kan bli veldig problematisk. Vi kan risikere utflytting og reduserte skatteinntekter. Det er mange kommuner som er hardt rammet av pandemien, men Strömstad er en av de hardest rammede i landet, sier Kent Hansson til Expressen.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

borsen er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer