Etterretning:

Struper eksport

Vanlige russere sliter med å få tak i diesel og bensin.

NESTEN STANS: Ifølge britisk etterretning er det midlertidig stans i mye av russisk oljeeksport. Foto: Foto: Ramil Sitdikov via REUTERS
NESTEN STANS: Ifølge britisk etterretning er det midlertidig stans i mye av russisk oljeeksport. Foto: Foto: Ramil Sitdikov via REUTERS Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Siden 21. september har Russland iverksatt midlertidig stans i nesten all eksport av diesel og bensin. Det skriver britisk etterretning i sin daglige oppdatering om krigen i Ukraina.

Bakgrunnen for stansen skal være at landet sliter med å ha nok av drivstoffene i egne markeder. Det fører til at vanlige russere høyst sannsynlig har slitt med å få tak i diesel og bensin, påpeker etterretningen.

Bakgrunnen for mangelen skal ikke være direkte knyttet til landets pågående angrepskrig i Ukraina, men heller stamme fra økt etterspørsel i landbruket, vedlikehold av olje-raffinerier og at eksport av drivstoff er svært lønnsomt for øyeblikket.

Ifølge etterretningen vil den midlertidige strupingen ha konsekvenser for tilgangen til diesel og bensin i det globale markedet, særlig for stater som er avhengige av import fra landet.

Russland er en av verdens største eksportører av olje og gass.

Vi bryr oss om ditt personvern

Børsen er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer