Stuper 20 prosent fra start

Rammes av Donald Trumps flyforbud.

Publisert
Sist oppdatert

Norwegian stuper 20 prosent i åpningsminuttet og er ned 24,5 prosent etter fire minutter.

- Markedet reagerer på psykologi og frykt, og jeg er ikke overrasket over at Norwegian får seg en skikkelig trøkk nå, sier flyanalytiker Hans Jørgen Elnæs i Winair til Børsen.

Rett før klokka 13.30 er aksjen ned mer enn 22 prosent i dag.

Bakgrunnen for det brutale fallet, er at president Donald Trump natt til torsdag kunngjorde at all innreise fra Europa, unntatt Storbritannia, forbys.

Norsk Flygerforbund frykter dramatiske konsekvenser.

- Dette har episke dimensjoner for luftfart. Det kan føre til total nedsmelting. Her må myndighetene gripe inn rett og slett. Hele transportinfrastrukturen innen luftfart kan jo endres dramatisk, sier leder i Norsk Flygerforbund, Yngve Carlsen til NTB.

Hans Jørgen Elnæs betoner at en mulig «pakke» fra regjeringen kan komme i morgen fredag, og at andre forhold er mer avgjørende enn kursfallet i seg selv.

- Fundamentalt endrer ikke dette Norwegians posisjon. Nå svikter USA som er det viktigste markedet for Norwegian, og det blir borte i en periode, men vi må også huske at når de setter veldig mange av flyene på bakken, stopper også mange av utgiftene, sier Elnæs.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Børsen er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer