Stuper 20 prosent fra start

Rammes av Donald Trumps flyforbud.

Publisert
Sist oppdatert

Norwegian stuper 20 prosent i åpningsminuttet og er ned 24,5 prosent etter fire minutter.

- Markedet reagerer på psykologi og frykt, og jeg er ikke overrasket over at Norwegian får seg en skikkelig trøkk nå, sier flyanalytiker Hans Jørgen Elnæs i Winair til Børsen.

Rett før klokka 13.30 er aksjen ned mer enn 22 prosent i dag.

Bakgrunnen for det brutale fallet, er at president Donald Trump natt til torsdag kunngjorde at all innreise fra Europa, unntatt Storbritannia, forbys.

Norsk Flygerforbund frykter dramatiske konsekvenser.

- Dette har episke dimensjoner for luftfart. Det kan føre til total nedsmelting. Her må myndighetene gripe inn rett og slett. Hele transportinfrastrukturen innen luftfart kan jo endres dramatisk, sier leder i Norsk Flygerforbund, Yngve Carlsen til NTB.

Hans Jørgen Elnæs betoner at en mulig «pakke» fra regjeringen kan komme i morgen fredag, og at andre forhold er mer avgjørende enn kursfallet i seg selv.

- Fundamentalt endrer ikke dette Norwegians posisjon. Nå svikter USA som er det viktigste markedet for Norwegian, og det blir borte i en periode, men vi må også huske at når de setter veldig mange av flyene på bakken, stopper også mange av utgiftene, sier Elnæs.

Han nevner likevel at selskapet også har gjeld og dermed også låneforfall.

- Ligger det innbakt en konkursfrykt i markedets reaksjon?

- Nei, det vil jeg ikke si. Det er nok delte meninger om det, men jeg er ikke der at Norwegian har kommet nærmere konkurs. Hvis det skulle bli noe der, vil selskapet bli kjøpt opp, sier Hans Jørgen Elnæs til Børsen.

Vi bryr oss om ditt personvern

borsen er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer