Stuper etter rykter: - Usikkerhet

SAS-aksjen fortsetter stupet, men det er ikke nødvendigvis noen dramatikk i det, sier norsk luftfartsekspert.

STUPER: SAS-aksjen stuper på børsen, men det er ingen dramatikk i det, sier norsk flyanalytiker. Foto: Urbanandsport / NurPhoto / Shutterstock / NTB
STUPER: SAS-aksjen stuper på børsen, men det er ingen dramatikk i det, sier norsk flyanalytiker. Foto: Urbanandsport / NurPhoto / Shutterstock / NTB Vis mer
Publisert

- Aksjemarkedet reagerer. Aksjen er ned over 20 prosent i dag, og den gikk betydelig ned i går også. Hvor den stopper er ikke godt å si. Det er usikkerhet, sier Hans Jørgen Elnæs, flyanalytiker i WinAir, til Børsen.

Fallet kommer i kjølvannet av at SAS natt til torsdag i påskeuka offentliggjorde at de går videre til neste steg i SAS Forward-planen.

Der skal de blant annet hente inn minst 9,5 milliarder svenske kroner i ny kapital.

«Potensielle investorer kan legge inn bud for å, i en ledende rolle eller sammen med andre investorer, skaffe seg eierandeler i et rekonstruert SAS», het det i en melding fra selskapet.

Kan tas av børsen

Samtidig spekuleres det på om SAS kan komme til å ta selskapet av både norsk, svensk og dansk børs som et ledd i den pågående prosessen.

- Ettersom kapitalinnhentingen nettopp har startet, er det i dag ikke mulig å vite om investorene som til slutt investerer i SAS, foretrekker et børsnotert eller unotert selskap, sa pressesjef Tonje Sund i SAS til E24.

Alt dette har altså gitt dramatiske på SAS børskurs, uten at det nødvendigvis er noen dramatikk i det, ifølge Elnæs.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.