Stuper etter rykter: - Usikkerhet

SAS-aksjen fortsetter stupet, men det er ikke nødvendigvis noen dramatikk i det, sier norsk luftfartsekspert.

STUPER: SAS-aksjen stuper på børsen, men det er ingen dramatikk i det, sier norsk flyanalytiker. Foto: Urbanandsport / NurPhoto / Shutterstock / NTB
STUPER: SAS-aksjen stuper på børsen, men det er ingen dramatikk i det, sier norsk flyanalytiker. Foto: Urbanandsport / NurPhoto / Shutterstock / NTB Vis mer
Publisert

- Aksjemarkedet reagerer. Aksjen er ned over 20 prosent i dag, og den gikk betydelig ned i går også. Hvor den stopper er ikke godt å si. Det er usikkerhet, sier Hans Jørgen Elnæs, flyanalytiker i WinAir, til Børsen.

Fallet kommer i kjølvannet av at SAS natt til torsdag i påskeuka offentliggjorde at de går videre til neste steg i SAS Forward-planen.

Der skal de blant annet hente inn minst 9,5 milliarder svenske kroner i ny kapital.

«Potensielle investorer kan legge inn bud for å, i en ledende rolle eller sammen med andre investorer, skaffe seg eierandeler i et rekonstruert SAS», het det i en melding fra selskapet.

Kan tas av børsen

Samtidig spekuleres det på om SAS kan komme til å ta selskapet av både norsk, svensk og dansk børs som et ledd i den pågående prosessen.

- Ettersom kapitalinnhentingen nettopp har startet, er det i dag ikke mulig å vite om investorene som til slutt investerer i SAS, foretrekker et børsnotert eller unotert selskap, sa pressesjef Tonje Sund i SAS til E24.

Alt dette har altså gitt dramatiske på SAS børskurs, uten at det nødvendigvis er noen dramatikk i det, ifølge Elnæs.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Børsen er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer