Stuper

Tesla-aksjen faller 16 prosent fra start.

DÅRLIG START: Elon Musk, konsernsjef i Tesla. Foto: NTB Scanpix.
DÅRLIG START: Elon Musk, konsernsjef i Tesla. Foto: NTB Scanpix. Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Nyheten kommer etter at elbilselskapet til Elon Musk ble vraket fra S&P 500-indeksen, som skal inneholde USAs største selskaper. At selskapet ble utelatt fra indeksen kom som en overraskelse på mange, blant annet investorer som hadde satset på at selskapet ville bli inkludert.

Aksjen falt ytteligere da det ble kjent at bilgiganten General Motors går inn på eiersiden i selskapet Nikola, som produserer nullutslipp-kjøretøy. De to skal blant annet samarbeide om Nikola-modellen «Badger». Nyhetene løftet selskapene med henholdsvis 8 og 46 prosent.

- Vil inkluderes på sikt

- Vi tror aksjeprisen (før helgen, journ.anm.) reflekterte forventninger om betydelig passiv tilstrømning, sier Ben Kallo, analyst i investeringsbanken Baird, til Bloomberg.

Disse tilstrømningene ville kommet fra salg til fond som følger indeksen, og som dermed ville kjøpt aksjer i Tesla.

Kallo sier han allikevel tror selskapet vil komme med på indeksen etterhvert, og trekker fram selskapets hypede «Battery Day»-arrangement den 22. september som noe som kan påvirke i positiv retning.

Vanvittig vekst

Det ferske fallet til tross – Tesla-aksjen har hatt et formidabelt år på markedet, og var per fredag opp over 400 prosent siden nyttår. Dette har ført til at konsernsjef Musk i år har skutt fart oppover på lista over verdens rikeste.

Etter at selskapet gjennomførte aksjesplitt i forrige uke, eksploderte verdien opp 12,6 prosent til en pris på 498,60 dollar per aksje. Med det vokste Musks formue til 115 milliarder dollar, og han gikk dermed forbi Facebook-sjef Mark Zuckerbergs på lista til en tredjeplass. Lista toppes fortsatt av Amazon-sjef Jeff Bezos.

Formuen til Tesla-gründeren har vokst med svimlende 87 millarder dollar så langt i år. Musk eier omtrent 20 prosent av aksjene i selskapet.

Vi bryr oss om ditt personvern

borsen er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer