Stuper

Tesla-aksjen faller 16 prosent fra start.

DÅRLIG START: Elon Musk, konsernsjef i Tesla. Foto: NTB Scanpix.
DÅRLIG START: Elon Musk, konsernsjef i Tesla. Foto: NTB Scanpix. Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Nyheten kommer etter at elbilselskapet til Elon Musk ble vraket fra S&P 500-indeksen, som skal inneholde USAs største selskaper. At selskapet ble utelatt fra indeksen kom som en overraskelse på mange, blant annet investorer som hadde satset på at selskapet ville bli inkludert.

Aksjen falt ytteligere da det ble kjent at bilgiganten General Motors går inn på eiersiden i selskapet Nikola, som produserer nullutslipp-kjøretøy. De to skal blant annet samarbeide om Nikola-modellen «Badger». Nyhetene løftet selskapene med henholdsvis 8 og 46 prosent.

- Vil inkluderes på sikt

- Vi tror aksjeprisen (før helgen, journ.anm.) reflekterte forventninger om betydelig passiv tilstrømning, sier Ben Kallo, analyst i investeringsbanken Baird, til Bloomberg.

Disse tilstrømningene ville kommet fra salg til fond som følger indeksen, og som dermed ville kjøpt aksjer i Tesla.

Kallo sier han allikevel tror selskapet vil komme med på indeksen etterhvert, og trekker fram selskapets hypede «Battery Day»-arrangement den 22. september som noe som kan påvirke i positiv retning.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Børsen er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer