«Dypt undervurdert»:

- Stygg cocktail

Ekspert mener den rekordsvake norske krona er undervurdert, og at en stygg cocktail legger noe av bakteppet for svekkelsen.

«DYPT UNDERVURDERT»: Ifølge eksperter er den norske krona dypt undervurdert. Foto: Berit Roald / NTB
«DYPT UNDERVURDERT»: Ifølge eksperter er den norske krona dypt undervurdert. Foto: Berit Roald / NTB Vis mer
Publisert

Skrekk-krona har gitt mange nordmenn en vond smak i munnen før sommerferien sparkes i gang.

For en euro må du i skrivende stund ut med 11,55 kroner. Verre kan det bli.

- Jeg er av den oppfatning at kronekursen kan svekke seg ytterligere. Risikoen er at det fortsetter, sier Kristoffer Kjær Lomholt, sjefanalytiker i Danske Bank, til Børsen.

- Og hvis krona svekkes ytterligere, løfter det importert inflasjon i Norge. Da kan vi se at Norges Bank har behov for ytterligere rentehevinger.

- Mer undervurdert enn sist

Lomholt var blant ekspertene som i januar varslet at krona ser «undervurdert ut». Etter et tiår med fallende kronekurs kunne den styrke seg markant. Også storbanken Morgan Stanley spådde gode tider for krona.

Det kan fortsatt skje. Men så langt har det gått i helt motsatt retning. Kursen er ned nesten ei krone mot euroen siden januar.

Men Lomholt mener det samme.

- Vi holder fast ved at den norske krona på en 1-3 årig horisont er undervurdert. Ifølge våre modeller er den mer undervurdert enn sist. Fra et fugleperspektiv ser krona markant mer attraktiv ut nå enn ti år siden, sier Lomholt.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Børsen er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer