«Stygge tall»: - Dårlige nyheter

Inflasjonstall for eurosonen overrasket denne uka negativt. - Da vil rentene bli enda høyere, sier sjeføkonom.

FALLER SAKTE: Inflasjoen i eurosonen går ikke ned like mye som analytikerne ventet. Her fra Rotterdam. Foto: NTB
FALLER SAKTE: Inflasjoen i eurosonen går ikke ned like mye som analytikerne ventet. Her fra Rotterdam. Foto: NTB Vis mer
Publisert

Torsdag kom det ferske tall som viser at prisstigningen i eurosonen har falt til 8,5 prosent i februar, fra 8,6 prosent i januar.

Det er et mindre fall enn det som var ventet på forhånd.

Seniorøkonom i danske Sydbank, Mathias Dollerup Sproegel, sier til Finans.dk at det er «stygge tall».

- Det er skikkelig dårlige nyheter sett fra Den europeiske sentralbankens ståsted. Tallene er et kjempe-«wake up call» til ESB-direktørene, sier han til avisa.

Kjerneinflasjonen stiger

Leder for Allokering og Globale Renter i Storebrand Asset Management , Olav Chen, tror likevel at årstakten i inflasjonen i eurosonen kommer til å fortsette å falle framover.

- Man skal ikke lenger enn et par måneder tilbake før det var tegnet et krisebilde med stagnasjon i økonomien på grunn av høye fasspriser og renteøkningene. Men når vi har sett tallene fra januar og aktiviteten nå inn i februar, så har ikke økonomien stagnert. Tvert imot har den akselerert i enkelte tilfeller, sier han til Børsen.

Han mener analytikerne har vært litt for kjappe på ballen i sine forventninger om at økonomien skulle stagnere og det skulle føre til at inflasjonen kom til å falle.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Børsen er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer