Styreleder går etter Aylar Lie-lån

Finansieringen av Aylar Lies luksuskjøp på Tjuvholmen har blitt gjenstand for voldsom dramatikk. - Skulle selvsagt vært denne saken foruten, sier Espen Aubert.

Foto: Tore Meek / NTB
Foto: Tore Meek / NTB Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Styreleder Espen Auberts private lån til Aylar Lie, uten å informere styret i MyBank, førte til krav om hans avgang torsdag ettermiddag.

Det melder DN, som også får opplyst fra Finanstilsynet at de undersøker Mybanks lån til Aylar Lie.

Etter planen skal MyBank avholde generalforsamling 19. november. Forslaget fra styret var da å kaste Aubert fra styrevervet.

- Mitt valg

Overfor Børsen bekrefter imidlertid Espen Aubert at han har valgt å fratre.

- Jeg skulle selvsagt vært denne saken foruten, og det er mitt valg å tre til side. Jeg har vært midlertidig styreleder siden sommeren, hvor det har vært velkjent at planen var å finne nye styremedlemmer før jul. Som aksjonær er vi fornøyd med å ha fått på plass Madiha Ghazanfar og Trond Bentestuen med deres sterke bakgrunn og bankerfaring, skriver Espen Aubert i en e-post til Børsen.

Bakgrunnen for dramatikken er finansieringen av et luksuskjøp i Oslo. Den tidligere modellen og nå pokerspiller Aylar Lie fikk lån gjennom MyBank for å kjøpe en leilighet på Tjuvholmen i Oslo til 34 millioner kroner tidligere i år.

Den ble nylig solgt til 40 millioner kroner.

- Spesiell sak

Ifølge E24 godkjente MyBank-styret lånet til Lie. Men da styrelederen i ettertid ga henne et privat lån, ble ikke styret informert om dette. Aubert har overfor avisen bekreftet at hans kone er venninne av Lie, men samtidig avvist at han var inhabil da lånet ble godkjent.

- Dette er en spesiell sak, sa Mybanks Håkon Reistad Fure til E24.

Fure har så langt ikke besvart Børsens henvendelser. Aylar Lie har heller ikke besvart Børsens henvendelse torsdag ettermiddag.

Vi bryr oss om ditt personvern

borsen er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer