Styreleder går etter Aylar Lie-lån

Finansieringen av Aylar Lies luksuskjøp på Tjuvholmen har blitt gjenstand for voldsom dramatikk. - Skulle selvsagt vært denne saken foruten, sier Espen Aubert.

Foto: Tore Meek / NTB
Foto: Tore Meek / NTB Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Styreleder Espen Auberts private lån til Aylar Lie, uten å informere styret i MyBank, førte til krav om hans avgang torsdag ettermiddag.

Det melder DN, som også får opplyst fra Finanstilsynet at de undersøker Mybanks lån til Aylar Lie.

Etter planen skal MyBank avholde generalforsamling 19. november. Forslaget fra styret var da å kaste Aubert fra styrevervet.

- Mitt valg

Overfor Børsen bekrefter imidlertid Espen Aubert at han har valgt å fratre.

- Jeg skulle selvsagt vært denne saken foruten, og det er mitt valg å tre til side. Jeg har vært midlertidig styreleder siden sommeren, hvor det har vært velkjent at planen var å finne nye styremedlemmer før jul. Som aksjonær er vi fornøyd med å ha fått på plass Madiha Ghazanfar og Trond Bentestuen med deres sterke bakgrunn og bankerfaring, skriver Espen Aubert i en e-post til Børsen.

Bakgrunnen for dramatikken er finansieringen av et luksuskjøp i Oslo. Den tidligere modellen og nå pokerspiller Aylar Lie fikk lån gjennom MyBank for å kjøpe en leilighet på Tjuvholmen i Oslo til 34 millioner kroner tidligere i år.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Børsen er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer