Styrker seg på sprit

Bygger sterkere nordisk spritgigant. - Gir oss mulighet til å satse, sier milliardær Stein Erik Hagen.

PÅ LINJE: Milliardær Stein Erik Hagen er på linje med de andre storaksjonærene som ønsker å slå sammen norske Arcus med finske Alita. Foto: Thomas Rasmus Skaug
PÅ LINJE: Milliardær Stein Erik Hagen er på linje med de andre storaksjonærene som ønsker å slå sammen norske Arcus med finske Alita. Foto: Thomas Rasmus Skaug Vis mer
Publisert

Milliardæren Stein Erik Hagen blir største eier i den nye spritgiganten med 22,4 prosent av aksjene.

Den norske brennevinsprodusenten Arcus slår seg sammen med finske Altia for å danne en nordisk spritgigant. Sammen blir de Anora, opplyses det i en børsmelding fra Arcus tirsdag.

Satse sterkere

- Dette tror jeg blir bra. Vi får mer styrke når vi får slått sammen salgsapparatene til to relativt sett mindre aktører. Det gir oss ressurser og muligheter til å satse mer, sier Hagen i en kommentar til Børsen.

Spritfusjonen ble først omtalt av DN.

- Du ser muligheter i en ny og sterkere spritgigant?

- Jeg ser at vi vil få større kraft utenfor nåværende primærområder for de to selskapene, som jo er Norden og Baltikum, sier Hagen.

Coronavinner

Gjennom eierskapet i matvaregiganten Orkla er Stein Erik Hagen en av coronakrisas vinnere.

Kapital har beregnet Hagens samlede formue til 33 milliarder kroner, noe som gjorde at han nylig avanserte fra 10. plass til 7. plass i magasinets årlige kåring over Norges 400 rikeste.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Børsen er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer