Milliardær Knut Ugland:

Styrtrik arving vil rive i hytteparadis

Byggesaksavdelinga i Grimstad kommune mener Ugland bør få bygge ny, luksuriøs funkishytte. Nå ligger saken på politikernes bord.

RIVES: Ugland ønsker å rive hytta og oppføre en ny luksushytte. Kommunen gir grønt lys. Foto: Marius Egeland Arkitekter / Grimstad kommune
RIVES: Ugland ønsker å rive hytta og oppføre en ny luksushytte. Kommunen gir grønt lys. Foto: Marius Egeland Arkitekter / Grimstad kommune Vis mer
Publisert

I 2022 ble det kjent at den styrtrike rederarvingen Knut Ugland (36) og kona Mari Helene Aas (27) ønsket å rive hytta si.

Den ligger i vannkanten på idylliske Indre Maløya i sørlandsparadiset Grimstad.

Får kommunens velsignelse

Hytta var erklært rivingsklar av takstmann og sto ubrukt i ti år. Paret ønsker å erstatte den med ei større hytte, brygge og basseng. Det framgikk av en søknad til Grimstad kommune.

Kommunen sier nå ja til at familiens gamle hytte kan rives og erstattes med en mer moderne utgave i funkisstil, melder Grimstad Adressetidende.

Det er fortsatt ikke helt spikret at Ugland og kona får sette spaden i jorda. Selv om kommunedirektøren mener at det meste av tiltaket kan godkjennes, må saken behandles av politikerne i et teknisk utvalg, skriver Agderposten.

Rederarvingens luksusplaner går nemlig ut på å bygge i både 100-metersonen og i et LNF-område (landbruks-, natur- og friluftsområde). Det krever en rekke dispensasjoner.

Vil vente med kommentar

Politikerne skal behandle saken neste tirsdag.

Ugland skriver i en SMS til Børsen at han vil vente til politikerne har behandlet søknaden før han kommenterer.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Børsen er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer