Styrtrik oligark kjemper for superyacht

Oligarken Aleksej Kuzmitsjev har fått tilbake nøklene til palass, feriebolig og biler. Nå kjemper han for en beslaglagt superyacht.

TRIST: Oligarken Aleksej Kuzmitsjev syns det er leit at han ikke får seile sin superyacht langs Rivieraen. Arkivfoto: Sergei Karpukhin/Reuters/NTB
TRIST: Oligarken Aleksej Kuzmitsjev syns det er leit at han ikke får seile sin superyacht langs Rivieraen. Arkivfoto: Sergei Karpukhin/Reuters/NTB Vis mer
Publisert

Til tross for sanksjonene mot russiske oligarker, har Alfa Group-medgrunnlegger Aleksej Kuzmitsjev gjenvunnet bruksretten til både palass i Paris, feriebolig på Rivieraen og sine kjøretøy.

Nå kjemper han en kamp i det franske rettsvesenet for også å kunne seile superyachten «Den lille bjørnen II» lags kysten mellom Cannes og Saint-Tropez.

Kuzmitsjev er ifølge Forbes verdens 323. rikeste person med en formue på 6,7 milliarder dollar, tilsvarende 70,6 milliarder kroner.

Fryste verdier

EU sanksjonerte Kuzmitsjev i mars, og måneden etter ble Alfa Bank sanksjonert av USA.

Men den russiske milliardæren har gått rettens vei og vunnet tilbake retten til å bruke sine hus og sine biler, så lenge verdiene for øvrig forblir frosset i Frankrike.

Nå står kampen om luksusyachtene «Den lille bjørn» og «Den lille bjørn II».

- Han kan bruke sin bil mellom sine to hjem. Jeg kan ikke se hvorfor han da ikke skal kunne seile langs kysten mellom Cannes og Saint-Tropez når han er i sitt andre hjem, sa Kuzmitsjevs advokat Philippe Blanchetier i ankedomstolen i Rouen, skriver Bloomberg.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Børsen er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer