Sunde-familien byr på Gresvig-boet

Vil gjenskaffe kontrollen i selskapet.

KONKURS: Sportskjeden Gresvig, som står bak G-sport og Intersport, ble begjært konkurs i begynnelsen av februar. Nå har Sunde-familien lagt inn et foreløpig bud på boet. Foto: Gorm Kallestad / NTB scanpix
KONKURS: Sportskjeden Gresvig, som står bak G-sport og Intersport, ble begjært konkurs i begynnelsen av februar. Nå har Sunde-familien lagt inn et foreløpig bud på boet. Foto: Gorm Kallestad / NTB scanpix Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Familieselskapet ON Sunde har lagt inn et bud på «en betydelig del» av det konkursrammede sportskonsernet Gresvig. Det melder E24.

- Vi har kommet fram til at dette er den beste måten å gjøre det på for å sikre at flest mulig beholder jobben og for å sikre fordringen på 600 millioner kroner, sier finansdirektør Bjørn Paulsen i O.N. Sunde til E24.

Det var Dagens Næringsliv som først omtalte saken.

Etter nær 30 år i bransjen begjærte sportsgiganten Gresvig AS seg konkurs 3. februar. Konsernet, som står bak sportskjedene G-Sport og Intersport, består av i underkant av 95 egeneide butikker med mer enn 2200 ansatte.

- Det blir som å øse en båt med et altfor stort hull i skroget, sa Lars Kristian Lindberg, administrerende direktør i Gresvig, da nyheten ble kjent.

Lindberg hadde samtidig personlig har tro på at det var mulig å finne noen som kunne drifte selskapet videre. Nå har Sunde-familien kommet på banen, som har vært eier av Gresvig i en årrekke.

O.N. Sunde har lånt ut 600 millioner kroner til Gresvig, og hensynet til å sikre denne fordringen har altså vært en viktig årsak til at den tidligere eieren legger inn et bud, skriver E24.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Børsen er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer