Sunde-familien byr på Gresvig-boet

Vil gjenskaffe kontrollen i selskapet.

KONKURS: Sportskjeden Gresvig, som står bak G-sport og Intersport, ble begjært konkurs i begynnelsen av februar. Nå har Sunde-familien lagt inn et foreløpig bud på boet. Foto: Gorm Kallestad / NTB scanpix
KONKURS: Sportskjeden Gresvig, som står bak G-sport og Intersport, ble begjært konkurs i begynnelsen av februar. Nå har Sunde-familien lagt inn et foreløpig bud på boet. Foto: Gorm Kallestad / NTB scanpix Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Familieselskapet ON Sunde har lagt inn et bud på «en betydelig del» av det konkursrammede sportskonsernet Gresvig. Det melder E24.

- Vi har kommet fram til at dette er den beste måten å gjøre det på for å sikre at flest mulig beholder jobben og for å sikre fordringen på 600 millioner kroner, sier finansdirektør Bjørn Paulsen i O.N. Sunde til E24.

Det var Dagens Næringsliv som først omtalte saken.

Etter nær 30 år i bransjen begjærte sportsgiganten Gresvig AS seg konkurs 3. februar. Konsernet, som står bak sportskjedene G-Sport og Intersport, består av i underkant av 95 egeneide butikker med mer enn 2200 ansatte.

- Det blir som å øse en båt med et altfor stort hull i skroget, sa Lars Kristian Lindberg, administrerende direktør i Gresvig, da nyheten ble kjent.

Lindberg hadde samtidig personlig har tro på at det var mulig å finne noen som kunne drifte selskapet videre. Nå har Sunde-familien kommet på banen, som har vært eier av Gresvig i en årrekke.

O.N. Sunde har lånt ut 600 millioner kroner til Gresvig, og hensynet til å sikre denne fordringen har altså vært en viktig årsak til at den tidligere eieren legger inn et bud, skriver E24.

Flere interessenter

Beinhard priskrig, dårlig vintervær og store usolgte varelagre er blant problemene som har tynget de store kjedene. XXL, som også har slitt gjennom vinteren, er blant selskapene som har vist interesse for Gresvig-boet.

GIR BUD: Olav Nils Sunde og familieselskapet O N Sunde har lagt inn bud på Gresvigs konkursbo, ifølge DN. Foto: Vidar Ruud / NTB scanpix
GIR BUD: Olav Nils Sunde og familieselskapet O N Sunde har lagt inn bud på Gresvigs konkursbo, ifølge DN. Foto: Vidar Ruud / NTB scanpix Vis mer

Styreleder Hugo Maurstad i XXL bekreftet før helgen overfor E24 at de ser muligheter, og at de snuser på restene etter konkurrentens fall.

- Er det gode muligheter til å kjøpe noen butikker eller ta deler av varelageret, så er vi selvfølgelig interessert i det, sa Maurstad, som gjennom selskapet Altor er storeier i XXL.

Spyttet inn milliardbeløp

Olav Nils Sunde, som har vært styreleder i Gresvig Retail Group, uttalte i forbindelse med konkursen at de som eiere har stor tro på strategien som har blitt utarbeidet de siste åra.

- Blant annet med tettere tilknytning til det internasjonale Intersport-systemet, verdens største sportskjede. Bare de siste tre årene har vi tilført mer enn én milliard kroner. Vi kan imidlertid ikke forsvare å tilføre selskapet ytterligere ressurser uten en grunnleggende endring i konsernets samlede kostnader. Dagens kostnadsnivå er rett og slett ikke tilpasset markedsforholdene, sier Sunde.

Bobestyrer Håvard Wiker i Ro Sommernes advokatfirma opplyste i forrige uke at det arbeides for å legge grunnlag for permanent videre drift, ifølge NTB. Wiker har ikke besvart Børsens henvendelser onsdag.

Mer om

Vi bryr oss om ditt personvern

borsen er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer