Dobbel så rik som kongen

Super-riking prøver igjen

Samtidig som millioner av briter sliter med skyhøye strømregninger og galopperende levekostnader, kan landet få en historisk rik statsminister.

RIK: Rishi Sunak melder seg på i kampen om å bli toryleder, og demed etterfølge Liz Truss som statsminister i Storbritannia. Foto: Maja Smiejkowska/Reuters/NTB
RIK: Rishi Sunak melder seg på i kampen om å bli toryleder, og demed etterfølge Liz Truss som statsminister i Storbritannia. Foto: Maja Smiejkowska/Reuters/NTB Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Tidligere finansminister Rishi Sunak bekrefter søndag at ønsker å bli leder for Det konservative partiet, og dermed også ny statsminister etter Liz Truss.

SISTE: Tidligere statsminister Boris Johnson var av mange nevnt som en mulig kandidat, men søndag kveld sier Johnson at han ikke vil la seg nominere.

Dersom Sunak lykkes, vil britene for første gang i historien oppleve at beboerne i statsministerboligen Downing Street 10 er rikere enn monarken i Buckingham Palace.

Rishi Sunak og kona Akshata Murthy er nemlig gode for en formue på 730 millioner pund, ifølge The Guardian. Det tilsvarer rundt 8,7 milliarder kroner.

Til sammenlikning har kong Charlas og kona Camilla en anslått formue på et sted mellom 300 og 350 millioner pund, ifølge avisa.

Kostbart basseng

Sunak og Murthy eier blant annet fire eiendommer spredt rundt i verden - til en samlet verdi av 178 millioner kroner.

Deres foretrukne helgebolig i Richmond er ifølge The Guardian blant annet utstyrt med et innendørs svømmebasseng, treningsstudio, yogastudio, boblebad og tennisbane.

Strømregninga for det 12 x 5 meter store bassenget kan alene komme opp i 14 000 pund (166 000 kroner) i året. Det er seks ganger så mye som den forventede årlig strømregninga for en vanlig britisk familie, ifølge avisa.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Børsen er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer