Johan H. Andresen

Super-riking refser VG

Johan H. Andresen trakk fram farfarens pengebidrag til VGs oppstart etter krigen, da han refset dagens politiske redaktør for moralisme i narkotikadebatten.

GAMLE PENGER: Johan Henrik Andresen er en av Norges rikeste menn. Formuen springer blant annet ut av salget av Tiedemanns Tobakksfabrikk, som var i familiens eie gjenom fem generasjoner. Historiske penger ble til et poeng i en Twitter-tråd der VGs politiske redaktør Hanne Skartveit får gjennomgå. Foto: Lars Eivind Bones / Dagbladet
GAMLE PENGER: Johan Henrik Andresen er en av Norges rikeste menn. Formuen springer blant annet ut av salget av Tiedemanns Tobakksfabrikk, som var i familiens eie gjenom fem generasjoner. Historiske penger ble til et poeng i en Twitter-tråd der VGs politiske redaktør Hanne Skartveit får gjennomgå. Foto: Lars Eivind Bones / Dagbladet Vis mer
Publisert

«Unge møter verken grenser eller hjelp», skrev VGs politisk redaktør Hanne Skartveit i en kommentar lørdag. Skartveit viste til en rapport om at unges kokainbruk har mangedoblet seg.

Kommentaren fikk Ferd-eier, tobakksarving og en av landets aller rikeste, Johan H. Andresen, til å reagere på Twitter. Andresen mente at Skartveit drev med moralisme, med henvisning til at hun hevdet at rusdebatten handler om det skal være fritt fram å bruke narkotika som rekreasjonsmiddel.

Andresen mener derimot at rusdebatten handler om en straffelinje som «stigmatiserer og bryter menneskerettigheter» og som «ikke virker».

Da han ikke fikk noen respons, fulgte Andresen opp med en tweet der han viste til at familiens penger har vært med på å finansiere avisa han rettet kritikken mot.

«Før ville VG Nett, Hanne Skartveit eller andre med redaksjonelt ansvar ha engasjert seg i denne tråden, men nå er det stille. Har dere dratt på ferie for å innkassere klikk, trafikk og ad revenue? Dette er ikke det VG min farfar finansierte oppstarten av etter krigen», skrev Andresen.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Børsen er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer