Forbes-lista oppdatert

Superrike ble fattigere

Laksearving Gustav Magnar Witzøe (29) tok den største smellen da norske dollarmilliardærer ble 31 milliarder kroner fattigere det siste året.

LAKS: Gustav Magnar Witzøe har arvet aksjene i laksegiganten Salmar, og tredje yngste norske dollarmilliardær. Foto: Gitte Paulsbo / NTB
LAKS: Gustav Magnar Witzøe har arvet aksjene i laksegiganten Salmar, og tredje yngste norske dollarmilliardær. Foto: Gitte Paulsbo / NTB Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Det amerikanske magasinet Forbes har nettopp publisert sin oppdaterte rikingliste for 2023.

Norge kan skimte med tolv dollarmilliardærer på lista. Ni av dem har fått redusert sin formue i løpet av det siste året.

Oversikten inkluderer selvfølgelig verdens rikeste nordmann, tankreder John Fredriksen. For selv om han skaffet seg kypriotisk pass for flere år siden, regnes han i sammenhenger som denne, fortsatt som nordmann.

I Børsens spesial om rike nordmenn med adresse utlandet, tas det utgangspunkt i at Kapital anslår Fredriksens formue til 124 milliarder kroner. Legger man til grunn en formuesskatt og utbytteskatt på til sammen 1,3 prosent, går Norge dermed glipp av rundt 1,6 milliarder skattekroner i året.

Forbes beregner på sin side Fredriksens formue til 13,7 milliarder dollar, altså tilsvarende 143 milliarder norske kroner.

Fredriksen har ifølge magasinet økt formuen med hele 1,8 milliarder dollar det siste året, og 78-åringen holder en 130. plass på den velrenommerte rikinglista.

Eneste kvinner på lista

John Fredriksen er en av bare tre norske superrikinger som er blitt enda rikere det siste året.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Børsen er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer