Ivar Tollefsen

Superriking legger ned i sommerperle

Milliardær Ivar Tollefsens eiendomsimperium Fredensborg legger ned i Kragerø etter milliontap over flere år.

SLUTT: Restauranten Tollboden utenfor Blindtarmen i Kragerø er et av utestedene som stenger når milliardær Ivar Tollefsen avvikler deler av driften i sommerperlen. Foto: Geir Olsen, NTB
SLUTT: Restauranten Tollboden utenfor Blindtarmen i Kragerø er et av utestedene som stenger når milliardær Ivar Tollefsen avvikler deler av driften i sommerperlen. Foto: Geir Olsen, NTB Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Et uvisst antall ansatte rammes når Tollboden Hotell & Restaurant, Onkel Oskar og Skåtøy Kafé avvikler driften, skriver Kragerø Blad Vestmar (KV). Nedleggelsen omfatter ikke Kragerø Resort.

Fredensborgs styreleder Rajko Mink bekrefter:

- Vi har ikke lyktes med vår langsiktige ambisjon om stabil kvalitet og fornuftige økonomiske resultater, skriver Mink i en uttalelse til KV.

Riking-topp

Fredensborg-eier Ivar Tollefsen er ifølge Kapital Norges femte rikeste person med en anslått formue på 51,5 milliarder kroner.

Selskapet kontrollerer Heimstaden, som med 155 000 leiligheter er større enn både Olav Thon, Entra, NPRO og Statsbygg til sammen, ifølge finansbladets oversikt over Norges 400 rikeste.

KV skriver at Tollboden Restaurant AS har vært et tapssluk for konsernet med et samlet tap på over 40 millioner kroner gjennom årenes løp.

Kragerø Resort fortsetter

Ifølge Mink vil Fredensborg nå konsentrere driften videre lokalt om Kragerø Resort.

- Vi har doblet omsetningen de siste årene og har et regnskap omtrent i balanse, hvor helårsdrift gjør det lettere å levere jevn kvalitet til våre gjester, uttaler han.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Børsen er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer