Ivar Tollefsen

Superriking legger ned i sommerperle

Milliardær Ivar Tollefsens eiendomsimperium Fredensborg legger ned i Kragerø etter milliontap over flere år.

SLUTT: Restauranten Tollboden utenfor Blindtarmen i Kragerø er et av utestedene som stenger når milliardær Ivar Tollefsen avvikler deler av driften i sommerperlen. Foto: Geir Olsen, NTB
SLUTT: Restauranten Tollboden utenfor Blindtarmen i Kragerø er et av utestedene som stenger når milliardær Ivar Tollefsen avvikler deler av driften i sommerperlen. Foto: Geir Olsen, NTB Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Et uvisst antall ansatte rammes når Tollboden Hotell & Restaurant, Onkel Oskar og Skåtøy Kafé avvikler driften, skriver Kragerø Blad Vestmar (KV). Nedleggelsen omfatter ikke Kragerø Resort.

Fredensborgs styreleder Rajko Mink bekrefter:

- Vi har ikke lyktes med vår langsiktige ambisjon om stabil kvalitet og fornuftige økonomiske resultater, skriver Mink i en uttalelse til KV.

Riking-topp

Fredensborg-eier Ivar Tollefsen er ifølge Kapital Norges femte rikeste person med en anslått formue på 51,5 milliarder kroner.

TAP: Norges femte rikeste, Ivar Tollefsen, stenger deler av virksomheten i Kragerø etter flere år med røde tall i regnskapene derfra. Foto: Terje Bendiksby / NTB
TAP: Norges femte rikeste, Ivar Tollefsen, stenger deler av virksomheten i Kragerø etter flere år med røde tall i regnskapene derfra. Foto: Terje Bendiksby / NTB Vis mer

Selskapet kontrollerer Heimstaden, som med 155 000 leiligheter er større enn både Olav Thon, Entra, NPRO og Statsbygg til sammen, ifølge finansbladets oversikt over Norges 400 rikeste.

KV skriver at Tollboden Restaurant AS har vært et tapssluk for konsernet med et samlet tap på over 40 millioner kroner gjennom årenes løp.

Kragerø Resort fortsetter

Ifølge Mink vil Fredensborg nå konsentrere driften videre lokalt om Kragerø Resort.

- Vi har doblet omsetningen de siste årene og har et regnskap omtrent i balanse, hvor helårsdrift gjør det lettere å levere jevn kvalitet til våre gjester, uttaler han.

Om veien videre sier han følgende for stedene som nå avvikles:

- Driftsselskapenes virksomhet opphører, men av hensyn til de ansatte og den pågående prosessen så ønsker vi ikke å kommentere dette nærmere. Eiendommene vurderes solgt, alternativt leid ut.

Vi bryr oss om ditt personvern

Børsen er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer