Superrikingens utspekulerte plan

Mangemilliardæren og eks-ordføreren Michael Bloomberg punger ut enorme summer i forsøket på å knuse Trump. Men ekspertene er skeptiske til superrikingens utspekulerte plan.

SJOKKMÅLING: Michael Bloomberg (bak, t.v.) kastet seg inn i Demokratenes nominasjonskamp seint i fjor. En sjokkmåling denne uka gir Bloomberg medvind i den interne kampen om å få møte Donald Trump til duell i presidentvalget. Foto: Bryan R. Smith / AFP / NTB Scanpix
SJOKKMÅLING: Michael Bloomberg (bak, t.v.) kastet seg inn i Demokratenes nominasjonskamp seint i fjor. En sjokkmåling denne uka gir Bloomberg medvind i den interne kampen om å få møte Donald Trump til duell i presidentvalget. Foto: Bryan R. Smith / AFP / NTB Scanpix Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Med milliarder av kroner på konto og et reklamebudsjett som resten av Demokratenes kandidater bare kan drømme om, har finanskjendisen Michael Bloomberg tro på at han skal lykkes med sin utspekulerte plan.

For mens resten av Demokratenes kandidater til årets presidentvalg er godt i gang med å kjempe, har mangemilliardæren stort sett gitt blaffen i de fire første nominasjonsvalgene.

I stedet har han brukt nær 300 millioner dollar - over 2,7 milliarder kroner - av sin egen formue på å tapetsere amerikanske TV-kanaler og nettsteder med reklame. Totalt har han varslet å bruke over 10 milliarder kroner. Alt dette med mål om å få storeslem på «supertirsdag», når innbyggerne i hele 14 delstater går til valgurnene den 3. mars.

Kanskje viktigst av dem alle er de folkerike delstatene California og Texas.

- Vinneren der vil ta et stort jafs av delegatene til sommerens landsmøte, som formelt utpeker Demokratenes kandidat. Bloomberg kan i prinsippet håve inn avgjørende mange delegater på supertirsdag, sier Hilmar Mjelde, USA-ekspert og forsker ved Universitetet i Bergen, til Børsen.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Børsen er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer