Superyacht-mysterium: Hvem er eieren?

I Toscana ligger det for tida en svært luksuriøs yacht, som kanskje, eller kanskje ikke, er eid av en russer.

MYSTISK: Kun svært få personer vet hvem som eier yachten «Scheherazade», som for øyeblikket ligger til kai i Toscana. Foto:
MYSTISK: Kun svært få personer vet hvem som eier yachten «Scheherazade», som for øyeblikket ligger til kai i Toscana. Foto: Vis mer
Publisert

Det er nervøse tider for russiske oligarker som har investert en liten del av sin voldsomme formue i såkalte superyachter, altså svært luksuriøse og dyre yachter.

Som en del av de vestlig sanksjonene mot Russland, og da spesifikt de superrike russerne med koblinger til Vladimir Putin, har det blitt bestemt at man kan beslaglegge blant annet yachtene til de sanksjonerte russerne.

Beslaglagte yachter

I tillegg har USAs president Joe Biden vært svært tydelig på at det ikke er noen nåde for oligarkene.

- Til russiske oligarker og korrupte ledere som har svindlet til seg milliarder av dollar ved hjelp av dette voldelige regimet - nå er det nok, sa Biden under presidentens årlige «State of the union»-tale.

Han la til at USA, sammen med Europa, skal «finne og beslaglegge» oligarkenes yachter, luksusleiligheter og privatfly.

I USA har Biden-administrasjonen nedsatt en multilateral transatlantisk arbeidsgruppe som skal «identifisere, jakte ned og fryse» russiske oligarkers eiendeler, som yachter og palasser, ifølge CNBC.

Oligarkene har allerede fått merke vestens vrede. Hundremillionersyachten til den russiske oligarken Igor Setsjin er allerede beslaglagt av franske myndigheter.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Børsen er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer