Vladimir Putin:

Superyacht sett etter sju måneder

Finansmagasinet Forbes har fått tilgang på bilder av yachten utenfor Estland.

FORSVANT: «Graceful» avbildet langs Kiel-kanalen 7. februar. Kort tid seinere forsvant den til Kaliningrad. Foto: Steffen Mayer / Reuters / NTB
FORSVANT: «Graceful» avbildet langs Kiel-kanalen 7. februar. Kort tid seinere forsvant den til Kaliningrad. Foto: Steffen Mayer / Reuters / NTB Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Den gigantiske yachten «Graceful» antas å være Russlands president Vladimir Putins egen. Når han ikke benytter seg av det som skal være hans største yacht, «Scheherazade».

Da krigen i Ukraina brøt ut satte den 267 fot lange yachten snuta mot Kaliningrad fra Tyskland, og har ikke blitt sett siden. Nå er den imidlertid fotografert utenfor kysten av Estland, skriver Forbes.

Yachten dukker også opp med et nytt navn - «Kosatka», som betyr spekkhogger.

Fartøyet blir ifølge avisa eskortert av en båt med bevæpnet russisk kystvakter. Transponderen har vært slått av siden august, da den fortsatt var i Kaliningrad.

Forbes har ikke lykkes i å få en kommentar fra den russiske regjeringens talsperson.

Den forhenværende «Gracefull» har en estimert verdi på 119 millioner dollar, tilsvarende 1,3 milliarder norske kroner, og ble levert i 2014.

«Scheherazade» ble i mai beslaglagt av italienske myndigheter, nettopp på grunn av sin kobling til Putin. Han antas også å ha fire superyachter til i flåten sin. Eierskapet er vanskelig, om ikke umulig, å slå fast, da det er oppreddet i et myrder av skallselskaper, skatteparadis og stråmenn.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Børsen er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer