Superyachtene skaper reaksjoner

Coronapandemien skal være én av grunnene til at flere personer ønsker å kjøpe seg store luksusyachter.

LUKSUS: Etter en lang tid med restriksjoner velger nå milliardærer å kjøpe seg flotte luksusbåter. Foto: Shutterstock
LUKSUS: Etter en lang tid med restriksjoner velger nå milliardærer å kjøpe seg flotte luksusbåter. Foto: Shutterstock Vis mer
Publisert

Etterspørsel av luksusyachter har nådd nye høyder. Med tanke på voksende miljøbevissthet og iøynefallende framvisninger av bærekraft, er det kanskje overraskende at flere og flere ønsker å skaffe seg store, luksuriøse båter. Men, delvis på grunn av coronapandemien, har yacht-industrien vokst kraftig.

Antall fartøyer under bygging eller i bestilling over hele verden har slått ny rekord. Ifølge tall avslørt i den siste utgaven av Boat Internationals Global Order Book, er det planlagt å bygge mer enn 1200 superyachter - en økning på 25 prosent fra i fjor, skriver The Guardian.

- Markedet har aldri vært så travelt, sier yachtselger Will Christie til avisa.

- Vil ha frihet

- Jeg har vært i bransjen i over 20 år. Mange sier de setter pris på sikkerheten ved å være på en yacht under pandemien. Men det er også fordi folk med nok penger tidligere har vært for opptatt på kontoret til å rettferdiggjøre kjøpet, men de kan jo i disse dager jobbe hvor som helst, sier Christie.

- Alle vil bare ha frihet, og personer med ultrahøy inntekt har råd til det. Evnen til å rømme hvor som helst er veldig attraktiv i dagens klima, legger han til.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Børsen er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer