Japan:

«Sushi-terrorisme» vekker avsky

Videoer av uhygieniske «pranks» går viralt.

«SUSHI-TERRORISME»: Begrepet «sushi-terrorisme» har trendet i japansk media de siste dagene, og restaurantkjede har involvert politiet. Video: Twitter. Reporter: Vegard Krüger. Vis mer
Publisert

Begrepet «sushi-terrorisme» har trendet i japansk media de siste dagene.

Bakteppet er videoer som har gått viralt som viser at tenåringer bedriver uhygieniske «pranks» og slikker på alt fra soyasausflasker til annet tilbehør i restauranter og setter det tilbake.

I japanske sushirestauranter kommer også gjerne maten ut på bånd til kunder, og de videoene som har vekket mest oppsikt, er de hvor personer rekker å ta på sushien på en bestilling, eventuelt strø det sterke tilbehøret wasabi over, og legge den tilbake uten at noen merker det – så fortsetter den ut på båndet.

Enkelte av videoen har fått millioner av seere.

Etterforsker

«Skøyerstrekene» har ført til opprør i Japan, og flere uttrykker nå frykt for å gå på restauranter og få maten sin tuklet med.

Et av de største mat- og drikkeselskapene i landet, Food & Life Companies Ltd., som står for driften av mange sushirestauranter, har nå tatt grep og involvert politiet for å få bukt med hendelsene.

- Vi har innført grundige hygienetiltak og byttet ut alle soyasausflaskene i restaurantene der hendelsene tilsynelatende har skjedd. Vi velger også å rådføre oss med politiet etter å ha gjennomført en grundig intern etterforskning. Vi anser dette som alvorlig og det skaper bekymring for våre kunder. Vi håper at de som står bak tar ansvar for sine handlinger, sier en talsperson for selskapet til avisa Mainichi.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.