SV krever grønn krisepakke

Regjeringen må legge fram en krisepakke for norsk økonomi i forbindelse med revidert nasjonalbudsjett. Og den må bidra til grønn omstilling, mener SV.

GRØNN KRISEPAKKE: Kari Elisabeth Kaski og SV krever at regjeringen kommer på banen med en grønn krisepakke. Foto: Vidar Ruud / NTB scanpix
GRØNN KRISEPAKKE: Kari Elisabeth Kaski og SV krever at regjeringen kommer på banen med en grønn krisepakke. Foto: Vidar Ruud / NTB scanpix Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

– Vi må være i forkant og dempe fallet, sier SVs finanspolitiske talsperson Kari Elisabeth Kaski til NTB.

– Regjeringen har budsjettkonferanse neste uke, da må de gå i gang med dette arbeidet. Nå har vi et oljeprisfall som er utrolig dramatisk, og koronaviruset virker inn på økonomien. Vi ser de første permitteringene. Dette kan få alvorlige konsekvenser for norsk økonomi og sysselsetting, sier hun.

Vil styrke grønn økonomi

Kaski slår fast at pakken må være «i milliardklassen», men vil ikke spesifisere hvor stort beløpet bør være. Derimot er hun er tydelig på én ting: Tiltakene må bidra til den grønne omstillingen.

Å få verftene over til å bygge nullutslippsfartøy, investeringer i fornybar energi og utbygging av karbonfangst og -lagring, er industriprosjekter Kaski nevner.

Disse har stort sysselsettingspotensial, påpeker hun og advarer mot at tiltakene skal støtte opp under oljeindustrien.

I tillegg til det hun kaller en industripakke, mener hun regjeringen må dele ut mer penger til offentlige tiltak som rassikring av utsatte veier og vedlikehold i kommunene.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

borsen er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer