SV-milliard til skipsverft

Krisepakken til oljenæringen ble en gavepakke til rike aksjonærer, mener SV. Vil bruke 1,4 milliarder kroner i en krisepakke til maritim sektor.

FARE: Rapporter og analyser peker på at tusenvis av arbeidsplasser ved norske verft står i fare for å bli borte. Nå utfordres regjeringen til å stable på beina omfattende krisepakke for maritim sektor. Foto: Dag Jenssen / Samfoto
FARE: Rapporter og analyser peker på at tusenvis av arbeidsplasser ved norske verft står i fare for å bli borte. Nå utfordres regjeringen til å stable på beina omfattende krisepakke for maritim sektor. Foto: Dag Jenssen / Samfoto Vis mer
Publisert

- Det vi advarte mot har skjedd. Krisepakken til olje- og gassnæringen med skatteletter i milliardklassen har ikke reddet maritim næring, sier SV-nestleder og næringspolitisk talsperson Torgeir Knag Fylkesnes.

Han slår fast at maritim sektor er i en kritisk situasjon.

- Krisa er dyp. Først som følge av oljeprisfallet i 2014 og nå som følge av coronakrisa. Verftene bruker store penger på strenge smittevernregimer for å unngå smitte og aktivitetsstopp. Vi vet at hver femte arbeidsplass i maritim sektor står i akutt fare for å bli borte. Det er dramatisk, og regjeringen løfter ikke en finger, hevder Fylkesnes overfor Børsen.

Framtidsrettet

Skattepakken til olje- og gassnæringen kom på plass rett før sommerferien, mot stemmene til SV, Miljøpartiet De Grønne og Rødt.

- Pakken skulle frigjøre midler til nye investeringer som også skulle bidra til å gi nye oppdrag til maritim sektor. Det ser vi ikke har skjedd, fordi oljeselskapene har en mer langsiktig tilnærming til prisene og lønnsomhet, lyder analysen fra SV-lederen nå fem måneder seinere.

I forkant av at SV legger fram sitt alternative forslag til statsbudsjett mandag, løfter Fylkesnes nå på sløret og røper at partiet legger inn 1,4 milliarder kroner i en ekstra krisepakke rettet mot maritim sektor.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Børsen er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer