SV refser regjeringen

SV er satt på gangen mens Ap og Sp forhandler i regjering om strøm-krisepakken de ikke har flertall for. Nå har SV fått nok og ber regjeringen omgående komme med et forslag til løsning.

UTÅLMODIGE: SV ber regjeringen snarest komme med forslag til krisepakke for landets strømkunder. Foto: Håkon Mosvold Larsen / NTB
UTÅLMODIGE: SV ber regjeringen snarest komme med forslag til krisepakke for landets strømkunder. Foto: Håkon Mosvold Larsen / NTB Vis mer
Publisert

Arbeiderpartiet og Senterpartiet sitter nå og sluttfører krisepakken for landets 2,5 millioner strømkunder. Målet er å gi reelle lettelser til husholdningene som har opplevd tidenes høyeste norske strømpriser i høst og vinter.

- Nå haster det. Folk sliter med strømregningene og mange er sterkt bekymret for julen og vinteren. Vi syns regjeringen har brukt altfor lang tid og forventer at det kommer et forslag raskt på bordet, sier miljø- og energipolitisk talsperson Lars Haltbrekken (SV).

Tålmodigheten er tynnslitt i SV etter at Ap og Sp er flere dager på overtid med å presentere en krisepakke.

- Vi er heldigvis i gang med å hjelpe dem som har minst, så kommer det klarhet rundt de andre ordningene før jul så de har trygghet inn i julehøytiden, sier finansminister Trygve Slagsvold Vedum til Dagbladet.

- Nå vet alle - også takket være Dagbladet - at det jobbes med ytterligere tiltak. Så får vi ta oppsummeringen når vi ser summen av tiltak, legger Vedum til.

SV i «tett dialog»

Dagbladet får opplyst fra kilder tett på prosessen at krisepakken trolig presenteres på en pressekonferanse lørdag. Men krisepakken regjeringen presenterer er imidlertid laget uten at SV har vært med å forhandle. Det får Dagbladet bekreftet.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.