Lakseskatten

SV til laksebaronene: - Stygge trusler

Oppdrettsnæringen kjemper en hard kamp for å få stoppet den såkalte lakseskatten. - Et stygt press, mener SV.

HARDT UT: SVs Torgeir Knag Fylkesnes (SV) mener oppdrettsnæringen bruker stygge metoder for å stoppe gunnrenteskatten for havbruksnæringen. Foto: Berit Roald / NTB
HARDT UT: SVs Torgeir Knag Fylkesnes (SV) mener oppdrettsnæringen bruker stygge metoder for å stoppe gunnrenteskatten for havbruksnæringen. Foto: Berit Roald / NTB Vis mer
Publisert

- De opptrer truende. Det tror jeg nok folk lokalt nå opplever at de er.

Det sier SV-topp Torgeir Knag Fylkesnes som snart skal inn i tøffe budsjettforhandlinger med regjeringspartiene på Stortinget.

Han snakker om oppdrettsnæringen og det han mener er kampanjen de kjører rundt en av de mest omdiskuterte sakene i årets statsbudsjett: Den såkalte lakseskatten.

Etter at statsminister Jonas Gahr Støre og finansminister Trygve Slagsvold Vedum varslet skatten på en egen pressekonferanse uka før budsjettet, stupte oppdrettsaksjene på børsen. Siden har oppdrettsselskapene og laksemilliardærer ropt varsko. Et ran av kysten har flere ment.

Fylkesnes mener næringen forsøker å presse lokalsamfunnene til å motsette seg den nye skatten. Han mener de allerede har gjort mye for næringen.

- Stygt pressmiddel

- Oppdrettsnæringen og aktørene sier at de nå ikke kommer til å investere likevel. Mange kommuner har lagt seg i selen og tilrettelagt areal. De er på tilbudssiden. Enkeltkommuner har investert ganske mye for å få investeringer fra oppdrettsnæringen, og nå truer de med å holde tilbake disse investeringene på grunn av denne skatten, sier Fylkesnes til Dagbladet.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Børsen er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer