Stryn

Svært bekymret for sommeren

Flere turistkommuner - deriblant Stryn - er bekymret over vaksinekapasiteten i juli. Men Lofoten er positiv til skjevfordeling - og ønsker alle turister hjertelig velkomne i sommer.

«INSTAGRAM-BYGDA»: Loen i Stryn kommune er et svært populært turistmål for nordmenn. Nå er ordføreren bekymret. Foto: Erik Johansen / NTB
«INSTAGRAM-BYGDA»: Loen i Stryn kommune er et svært populært turistmål for nordmenn. Nå er ordføreren bekymret. Foto: Erik Johansen / NTB Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

På en pressekonferanse onsdag bekreftet helseminister Bent Høie at regjeringen skjevfordeler vaksinene, og gir 24 kommuner på Østlandet flere vaksinedoser.

Det betyr at kommunene som skal gi fra seg doser i uke 23, må ta igjen vaksineringen i siste del av juli.

- Den viktigste grunnen til omfordelingen av vaksiner, er at vi sammen kan åpne samfunnet litt raskere, sa Høie på pressekonferansen.

I Stryn kommune ligger Loen, også kalt «Instagram-bygda». Ordfører Per Kjøllesdal er svært kritisk til skjevfordelingen.

- Vi er en stor turistkommune. Vi har store problemer med å være rigget til å ta det daglige. Så skal vi få masse vaksiner i juli. Vi vet ikke hvordan vi skal sette dem, sier han til Dagbladet.

Han peker på en rekke utfordringer:

  • Helsepersonell er på ferie i juli.
  • Forandringer kommer raskt, og kommunen trenger tid til å planlegge.
  • Innbyggerne er på ferie, og det kan bli vanskelig å få tak i dem.

- Vi vet ikke hvordan dette blir. Det har vært en plage for helsepersonell gjennom pandemien, at endringer kommer brått med korte tidsfrister.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

borsen er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer