Jens Stoltenberg blir i NATO:

- Svært ryddig gjort

- Ryddig, lyder reaksjonene på at Jens Stoltenberg blir i Nato. Ida Wolden Bache er ny sentralbanksjef.

TREKKER SEG: Nato-landene har besluttet å forlenge Stoltenberg stilling som generalsekretær. Foto: Kenzo Tribouillard /Pool via REUTERS/ File Photo / NTB
TREKKER SEG: Nato-landene har besluttet å forlenge Stoltenberg stilling som generalsekretær. Foto: Kenzo Tribouillard /Pool via REUTERS/ File Photo / NTB Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

- Jens Stoltenberg gjør en svært god jobb som generalsekretær i NATO, og nyter stor tillit i alliansen. Det er derfor klokt av NATOs medlemsland å forlenge Jens Stoltenbergs periode, lyder den umiddelbare reaksjonen fra Høyres Ine Marie Eriksen Søreide.

To måneder etter at Jens Stoltenberg ble utnevnt til ny sentralbanksjef, trekker han seg fra stillingen.

Torsdag bekrefter Stoltenberg at han fortsetter som generalsekretær i NATO. Perioden forlenges i første omgang med ett år.

- Jeg har i dag takket ja til å fortsette som generalsekretær i NATO. Vi står overfor en skjebnetid for europeisk sikkerhet. Jeg er takknemlig for tilliten som Natos stats- og regjeringssjefer har vist meg, og vil vie all min oppmerksomhet til å lede alliansen gjennom denne krevende tiden, sier Stoltenberg.

Snuoperasjon

Han skulle etter planen gå av som generalsekretær i NATO 1. oktober og tiltre som sentralbanksjef rundt 1. desember i år. Slik blir det ikke.

Bakteppet er den spente sikkerhetspolitiske situasjonen i Europa etter Russlands invasjon av Ukraina for 29 dager siden.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Børsen er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer