- Svært uvanlig og alvorlig

Ap-nestleder Hadia Tajik varsler full gjennomgang når ansettelsen av Nicolai Tangen kommer til Stortinget.

SIGNERT: Nicolai Tangen signerte ansettelsesavtalen som leder for Oljefondet 27. mai. Foto: Hans Arne Vedlog / Dagbladet
SIGNERT: Nicolai Tangen signerte ansettelsesavtalen som leder for Oljefondet 27. mai. Foto: Hans Arne Vedlog / Dagbladet Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

- Å få et slikt brev fra Norges Banks representantskap er svært uvanlig og alvorlig. Det viser at det har vært viktig å gå ansettelsen etter i sømmene, sier Tajik til Børsen.

Norges Banks tilsynsorgan - representantskapet - blesluttet i dag enstemmig å sende brev til Stortinget om ansettelsen av supermilliardæren Nicolai Tangen som oljefondssjef.

- Det er bra at Stortinget nå får mulighet til å gå inn i representantskapets vurderinger, sier Tajik.

Ganske slitne

Representantskapets leder Julie Brodtkorp sier til Børsen at det ville bli for lenge å vente til den årlige rapporten som skal sendes i 2021. Dette er første gang tilsynsorganet rapporterer om en konkret sak utenom den faste årlige rapporten.

- Hva kom dere fram til?

- Innholdet i brevet blir offentlig når Stortinget har fått det. Vi har gått gjennom våre merknader av 11. mai opp mot svaret fra Norges Banks hovedstyre, sier Brodtkorb.

- Er dere fornøyd?

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

borsen er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer