Svak kronekurs: - Herlig

Reiselivstopp Thor Filip Halvorsen melder om pågang av utlendinger som allerede nå bestiller neste års Norgesferie. - Svak valuta er ikke alltid positivt, men akkurat når det gjelder dette er det positivt, sier han.

JUBLER FOR SKREKK-KRONA: Thor Filip Halvorsen i Norwegian Hospitality Group, som blant annet eier Dalen Hotel i Telemark (bildet), sier kronekursen gjør det mulig for flere enn noensinne å oppleve det fantastiske Norge har å by på. Foto: Petra Björnstad
JUBLER FOR SKREKK-KRONA: Thor Filip Halvorsen i Norwegian Hospitality Group, som blant annet eier Dalen Hotel i Telemark (bildet), sier kronekursen gjør det mulig for flere enn noensinne å oppleve det fantastiske Norge har å by på. Foto: Petra Björnstad Vis mer
Publisert

Den spinnvilt svake krona har fått nordmenn til å rive seg i håret - spesielt de som har planer om Syden-tur i sommer.

Men her hjemme kan en nær sagt samlet reiselivsnæring gni seg i hendene over en kjempesommer med fullstappede hoteller og restauranter.

- Herlig

- At kronekursen er svak, er kanskje til ulempe for nordmenn som skal til utlandet, men for utenlandske turister som skal til Norge er dette herlig, sier Thor Filip Halvorsen til Børsen.

Han er neste generasjons eier i det familieeide selskapet Norwegian Hospitality Group. Virksomheten deres omfatter utvikling, kjøp, salg og drift av næringseiendommer innenfor hotell- restaurant og opplevelsessegmentet.

Halvorsen forteller om et oppsving i kunder som ser sitt snitt til å utnytte at krona er så svak. Nå er det flere utenlandsturister enn før som bestiller neste års Norgesferie allerede nå.

NRK Nyhetsmorgen omtalte saken først.

- Norske reisende har generelt kort bestillingstid (såkalt lead time), som betyr at de bestiller kort tid før reisedato. Utenlandske turister skal reise lengre, og de ønsker derfor å sikre seg fly, hotell og opplevelser i god tid i forveien. Her ser vi absolutt et oppsving i år, sier han til Børsen.

- Vi tror dette skyldes valutaen. Svak valuta er ikke alltid positivt, men akkurat når det gjelder dette er det positivt.

PÅGANG: Thor Filip Halvorsen er neste generasjons eier i Norwegian Hospitality Group. Selskapet eier og driver gjennom franchiseavtaler hoteller for Thon Hotels, Petter Stordalens Strawberry og De Historiske Hoteller & Spisesteder. I tillegg har de en rekke kjente spa-hoteller, som Son Spa og Farris Bad, i porteføljen. Foto: Norwegian Hospitality Group
PÅGANG: Thor Filip Halvorsen er neste generasjons eier i Norwegian Hospitality Group. Selskapet eier og driver gjennom franchiseavtaler hoteller for Thon Hotels, Petter Stordalens Strawberry og De Historiske Hoteller & Spisesteder. I tillegg har de en rekke kjente spa-hoteller, som Son Spa og Farris Bad, i porteføljen. Foto: Norwegian Hospitality Group Vis mer

Mange av dem som booker til nester år er amerikanere, men også turister fra europeiske land som Irland, Italia, Nederland, Frankrike og Tyskland.

- Den norske krona er veldig svak mot euroen, og turister fra eurolandene nyter godt av at krona er svak, sier Halvorsen.

Mulig for flere å oppleve Norge

Det ligger imidlertid ikke an til at neste sommer blir fullbooket med det aller første.

- Så høyt er ikke trykket ennå, men det er såpass mange som bestiller at det kommer inn på radaren vår.

Halvorsen sier selskapet absolutt nyter godt av den svake norske krona.

- Den norske reiselivsbransjen har, historisk sett, handlet mye om nordmenn som reisende i eget land. Vi burde nok snakke vesentlig mer om internasjonalt reisende, og det er svært hyggelig at det også er mange utenlandske turister som vil oppleve oss, både i år og kommende år. Det er noe vi setter stor pris på, sier han og legger til.

- Trykket er kjempefint, og det at det kommer flere internasjonale gjester som får oppleve Norge er fantastisk. Kronekursen gjør det mulig for flere enn noensinne å oppleve det fantastiske vi har her.

Bilde av norgesferiekartet

Norgesferie

Se lesernes favorittreisemål

Legg til dine steder Se kart

Vi bryr oss om ditt personvern

Børsen er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer