Svak kronekurs: - Herlig

Reiselivstopp Thor Filip Halvorsen melder om pågang av utlendinger som allerede nå bestiller neste års Norgesferie. - Svak valuta er ikke alltid positivt, men akkurat når det gjelder dette er det positivt, sier han.

JUBLER FOR SKREKK-KRONA: Thor Filip Halvorsen i Norwegian Hospitality Group, som blant annet eier Dalen Hotel i Telemark (bildet), sier kronekursen gjør det mulig for flere enn noensinne å oppleve det fantastiske Norge har å by på. Foto: Petra Björnstad
JUBLER FOR SKREKK-KRONA: Thor Filip Halvorsen i Norwegian Hospitality Group, som blant annet eier Dalen Hotel i Telemark (bildet), sier kronekursen gjør det mulig for flere enn noensinne å oppleve det fantastiske Norge har å by på. Foto: Petra Björnstad Vis mer
Publisert

Den spinnvilt svake krona har fått nordmenn til å rive seg i håret - spesielt de som har planer om Syden-tur i sommer.

Men her hjemme kan en nær sagt samlet reiselivsnæring gni seg i hendene over en kjempesommer med fullstappede hoteller og restauranter.

- Herlig

- At kronekursen er svak, er kanskje til ulempe for nordmenn som skal til utlandet, men for utenlandske turister som skal til Norge er dette herlig, sier Thor Filip Halvorsen til Børsen.

Han er neste generasjons eier i det familieeide selskapet Norwegian Hospitality Group. Virksomheten deres omfatter utvikling, kjøp, salg og drift av næringseiendommer innenfor hotell- restaurant og opplevelsessegmentet.

Halvorsen forteller om et oppsving i kunder som ser sitt snitt til å utnytte at krona er så svak. Nå er det flere utenlandsturister enn før som bestiller neste års Norgesferie allerede nå.

NRK Nyhetsmorgen omtalte saken først.

- Norske reisende har generelt kort bestillingstid (såkalt lead time), som betyr at de bestiller kort tid før reisedato. Utenlandske turister skal reise lengre, og de ønsker derfor å sikre seg fly, hotell og opplevelser i god tid i forveien. Her ser vi absolutt et oppsving i år, sier han til Børsen.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.