Nyboligsalget:

Svakeste noensinne

Tirsdag la Boligprodusentenes Forening fram boligstatistikk for tredje kvartal og september 2023. De har aldri presentert svakere tall enn de gjorde i dag.

BLODRØDT: Nyboligsalget står overfor store utfordringer for tida. Foto: Lars Eivind Bones/Dagbladet
BLODRØDT: Nyboligsalget står overfor store utfordringer for tida. Foto: Lars Eivind Bones/Dagbladet Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

- Dessverre har vi fortsatt svært dårlige tall for utviklingen av nyboligsalget, sa administrerende direktør i Boligprodusentenes Forening, Lars Jacob Hiim, da han presenterte boligstatistikk for tredje kvartal i 2023 og september 2023 tirsdag formiddag.

- Tredje kvartal 2023 er det laveste nivå på igangsetting siden målingene startet i 1999, fortsatte han.

- Bekymret

Lars Jacob Hiim opplyser at krisa i nyboligsalget og for igangsetting er en trend de ser over hele landet, og for alle boligtyper.

- Vi er spesielt bekymret for Oslo og Akershus, som på årsbasis mangler 5000 boenheter for å nå beregnet boligbehov. Vi registrerer at Oslo i tredje kvartal har den laveste målte igangsettingen i hele landet med bare 10 enheter, sier han i en pressemelding.

Han etterlyser tiltak fra myndighetene.

- Vi er skuffet over regjeringen som ikke forstår alvoret og neglisjerer boligforsyningen. Vi håper Stortinget ved behandling av statsbudsjettet kommer med nødvendige tiltak, sier han.

I august falt også nyboligsalget voldsomt. Solgte og igangsatte nye boliger var da henholdsvis 19 og 36 prosent lavere enn august 2022.

Salget av nye boliger det første halvåret i år er ned 39 prosent fra samme periode i fjor, viste tall fra foreningen som ble offentliggjort i slutten av august.

Vi bryr oss om ditt personvern

Børsen er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer