Svakeste økonomiske vekst i Kina på tre tiår

Kinas bruttonasjonalprodukt (BNP) steg med 6,1 prosent i fjor. Det er den svakeste økonomiske veksten på tre tiår, viser tall offentliggjort fredag.

SVAK VEKST: Svakere innenlands etterspørsel og handelskrigen med USA får skylden for at Kina opplever den svakeste økonomiske veksten siden 1990. Foto: Chinatopix via AP / NTB scanpix
SVAK VEKST: Svakere innenlands etterspørsel og handelskrigen med USA får skylden for at Kina opplever den svakeste økonomiske veksten siden 1990. Foto: Chinatopix via AP / NTB scanpix Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Årsakene til lav vekst er svak etterspørsel i hjemlandet og handelskrigen med USA.

Tallene fra det nasjonale statistiske byrået viser at økonomien hadde svekket seg fra 2018. Da var veksten på 6,6 prosent, noe som allerede var den svakeste veksten siden 1990.

Fjorårstallene er likevel innenfor myndighetenes mål om en vekst på mellom 6 og 6,5 prosent.

BNP lå stabilt på 6 prosent i siste kvartal i fjor, men sank fra 6,4 prosent vekst de tre første månedene av 2019. I andre kvartal var den økonomiske veksten i Kina på 6,2 prosent.

Mer om

Vi bryr oss om ditt personvern

borsen er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer