Svarer etter Arendalsuka-kritikk

- Mener hvert eneste ord, sier Gunhild Stordalen til Børsen.

I ARENDAL: Torsdag forrige uke serverte Stordalen, sammen med Europa-sjef i konsulentselskapet Kearney, Geir Olsen, et kritisk innlegg mot Arendalsuka. Nå svarer hun - i nettopp Arendal. Foto: Stian Lysberg Solum / NTB
I ARENDAL: Torsdag forrige uke serverte Stordalen, sammen med Europa-sjef i konsulentselskapet Kearney, Geir Olsen, et kritisk innlegg mot Arendalsuka. Nå svarer hun - i nettopp Arendal. Foto: Stian Lysberg Solum / NTB Vis mer
Publisert

ARENDAL (Børsen): Torsdag forrige uke tok miljøforkjemper Gunhild Stordalen (43) fram sin skarpeste penn og serverte krass kritikk i retning Arendalsuka.

Fem dager seinere er hun selv til stede på nettopp Arendalsuka.

- Hvorfor velger du å delta på Arendalsuka når du er så lite imponert over arrangementet?

- Skal man mene, må man delta, sier Stordalen til Børsen.

- Dra til helvete

- Innlegget har fått ganske bred oppmerksomhet, hva tenker du om det?

- Supert at det setter agenda og kan bidra til debatt. Jeg mener hvert eneste ord og har hatt utrolig mange interessante samtaler med folk her i Arendal, sier Stordalen til Børsen.

I innlegget, publisert i Dagens Næringsliv, skrev Stordalen og Europa-sjef i konsulentselskapet Kearney, Geir Olsen blant annet:

«Det virker som om Arendalsuka ønsker å si følgende til resten av verden: 'Dra til helvete, vi bestemmer selv, kom ikke her og bland dere inn i vår verden'».

BOIKOTT: Miljøforkjemper Gunhild Stordalen sier hun blir forbanna når hun ser hva som er på restaurant-menyen. Video: Instagram/gunhild_stordalen og NTB/Scanpix. Reporter: Magnus Paus. Vis mer

Til motmæle

Videre heter det:

«Når politikere og organisasjons- og næringslivet i Norge for 14. gang møtes i Arendal i august, så er uniformen bunad og nisselue. Vi inviteres til å sitte langs fjordkanten, forgapt i vårt eget fortreffelige speilbilde. Mens verden brenner», skriver de videre.

Leder for programkomiteen på Arendalsuka, tidligere avisredaktør Harald Stanghelle, slo raskt tilbake mot nettopp «nisselue»-kritikken.

- Jeg sier ikke at dette er et perfekt program og at alt er dekket, men hovedkritikken om at dette er et nisselueprogram er det vanskelig å finne dekning for. Jeg tror at de som kommer til Arendal i bunad og mental nisselue vil føle seg veldig fremmed med det programmet vi har, uttalte han til Dagens Næringsliv.

- Planlagt i lang tid

Tross kritiske motstemmer, understreker Stordalen at hun fortsatt står inne for hvert eneste ord i innlegget. 43-åringen erkjenner også at hun selv har et ansvar for å bidra til endring.

- Jeg er superfornøyd med å bli invitert, og har planlagt i lang tid å reise til Arendal. Jeg er veldig fornøyd med dagen, så engasjement skyldes mulighetene som er her. Nå håper jeg at vi kan få 2023-programmet enda bedre, sier hun og presiserer:

- Det er ingen motsigelse å ha større fokus på de globale krisene, og samtidig fortsette å diskutere hvordan vi løser norske problemer, som strøm- og matpriser, som selvsagt er høyst reelle. Snarere tvert imot, dette henger tett sammen. Jeg håper også at det blir et mye større fokus på mat og matsystemer neste år, fordi vi vet at de er i hjertet av utfordringene - og en enorm del av løsningen.

Onsdag skal Stordalen blant annet delta i en debatt sammen med Norturas styreleder Trine Hasvang Vaag «for en dialog om framtida består av ku eller kålrabi». Først står tirsdagsprogrammet for tur.

- Så, selv om det danses godt her i dag, så kan vi trykke til litt mer.

Vi bryr oss om ditt personvern

Børsen er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer