Svarer etter Røkke-slakt: - Bli hjemme

Statsminister Jonas Gahr Støre (Ap) vil ikke kritisere SV for å be rikinger «ryke og reise».

- BLI HJEMME: Statsminister Jonas Gahr Støre (Ap) mener Sveits-utflytterne bryter samfunnskontrakten. Foto: Javad Parsa / NTB
- BLI HJEMME: Statsminister Jonas Gahr Støre (Ap) mener Sveits-utflytterne bryter samfunnskontrakten. Foto: Javad Parsa / NTB Vis mer
Publisert

- Fremfor at noen skal ryke og reise, kan de bli hjemme og skape og dele, sa Støre i Stortingets spørretime onsdag.

Der krevde Frp-leder Sylvi Listhaug svar fra Støre om hvorfor han ikke vil ta avstand til SVs retorikk.

Nyvalgt SV-leder Kirsti Bergstø vakte oppsikt da hun i helgen sa at Aker-milliardær Kjell Inge Røkke, som nylig meldte flytting til Sveits, kan «ryke og reise».

- Røkke ranet kysten og stakk av til Sveits. Han kan ryke og reise for min del, utbrøt hun.

- Helt feil

- Her ser vi regjeringens støttehjul SV i fri dressur. Hvordan kan regjeringen gi makt til et parti som SV, ville Listhaug vite.

Støre sendte kritikken rett i retur og pekte på at Frp og partier på høyresiden slenger rundt seg med ord som «skattebombe» og «politisk risiko».

- Dere bruker ord som skaper en virkelighet som er helt feil. Norge har klart seg mye bedre enn andre land, sa han og pekte på at investeringene i næringslivet økte med 15 prosent i fjor, mens det ble skapt 100 000 nye arbeidsplasser.

- Hvis man har tjent seg rik i Norge, så er det en del av samfunnskontrakten å være en del av spleiselaget, sier Støre og peker på at også rike bruker velferdsgoder som skole, sykehus og veier.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Børsen er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer