Svart dag etter børskollaps

Hovedindeksen på Oslo Børs opplevde et fall på over 12 prosent ved børsåpning mandag morgen. Endte ned 8,14 prosent.

OLJEPRISFALL: Energianalytiker i Nordea, Thina Saltvedt, forteller hvordan oljeprisfallet påvirker deg som forbruker. Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Mandag formiddag åpnet Oslo Børs med en nedgang på over 12 prosent, og det er oljeselskapene som ble hardest rammet: Subsea 7 åpnet med et fall på 37 prosent, Aker BP falt med 29 prosent, mens Equinor falt med 19 prosent.

I tillegg falt DAX-indeksen i Frankfurt med over 7 prosent i morgentimene, mens FTSE-indeksen falt med over 8 prosent.

Dette skjer etter at oljeprisen stupte med omkring 29 prosent, noe som er det største fallet siden Golfkrigen i 1991.

- Det er ikke unaturlig i en situasjon hvor børsene verden rundt viser sterkt røde tall, sier sjeføkonom i DNB, Kjersti Haugland, om det kraftige fallet på Oslo Børs.

- I fravær av veldig gode nyheter, er det naturlig å tenke at dette vil ende med nok en svak dag for markedene. Samtidig spekuleres det i at USAs sentralbank, Federal Reserve, vil senke renta ytterligere for å beskytte økonomien, og det kan bidra til å dempe den negative utviklingen.

Etter snaue to timers handel har børsen hentet seg noe inn til rundt 8 prosent nedgang, mens hovedindeksen i 13-tida ligger 7,9 prosent ned.

Børsdagen endte i rødt. Hovedindeksen falt hele 8,14 prosent.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Børsen er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer