Kjartan Aas:

Sveits-milliardæren: Jobber et kvarter om dagen

Eiendomsmilliardær Kjartan Aas har aldri lagt skjul på at han flyttet til Sveits på grunn av formuesskatten.

BJUDAR PÅ: Kjartan Aas trenger ikke spørres to ganger for å posere i badekaret for Børsens utsendte. Foto: Bjørn Langsem / Dagbladet
BJUDAR PÅ: Kjartan Aas trenger ikke spørres to ganger for å posere i badekaret for Børsens utsendte. Foto: Bjørn Langsem / Dagbladet Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

ANDERMATT/SVEITS (Børsen): Halvannen times kjøretur unna Kjell Inge Røkkes nye hjemby Lugano, ligger alpinparadiset Andermatt. På et platå mellom skianlegg, golfbaner og heisekraner er eiendomsmilliardær Kjartan Aas (61) sitt nye hjem.

Leiligheten, som ligger rett i nærheten av Radisson Blu Hotel Reussen, sto klar for knappe tre måneder siden. Men toppleiligheten ser ut til å være innflyttet i går - putene i den gigantiske sofaen har ingen avtrykk fra rygger.

- Leiligheten var allerede ferdig innredet da jeg flytta inn. Ekteparet som skulle bo her fikk hevet kjøpet, men alt interiøret var allerede klart, helt ned til bestikket i skuffen, forklarer Aas når han tar med Børsen på en omvisning.

- Dere trenger ikke å ta av skoene, forsikrer han, der han selv står i joggesko.

180 dager i Sveits

«Soverommet» er en åpen løsning i enden av en lang gang - her er det ingen dørstokkmil på vei til badekaret, som for øvrig brukes for andre gang, til ære for Børsen. Raufossingen er ikke av den sjenert typen - med mindre det er flere enn åtte i rommet, ifølge ham selv.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Børsen er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer