Sveits-utflytter: - Savner norske matpriser

Milliardær Rune Syversen åpner opp om sin nye tilværelse.

PÅ PLASS I SVEITS: Rune Syversen - her avbildet med sin forretningspartner Jens Rugseth. Foto: Håkon Mosvold Larsen / NTB for Kapital
PÅ PLASS I SVEITS: Rune Syversen - her avbildet med sin forretningspartner Jens Rugseth. Foto: Håkon Mosvold Larsen / NTB for Kapital Vis mer
Publisert

- Norge er ett flott land å investere i, men dessverre ikke fra, smalt det fra milliardær Rune Syversen, idet han pakket flyttelasset og reiste til Sveits i november i fjor.

Overfor Finansavisen la ikke teknologigründeren skjul på at det er formuesskatten som sendte ham ut av landet. I den ferske utgaven av Kapital åpner Syversen opp om sin nye tilværelse i Luzern i Sveits.

Milliardæren kan blant annet røpe at et av barna arvet huset i Norge, at flytteprosessen ble noe mer kostbar enn han hadde forestilt seg, og erkjenner at det oppleves negativt å være avskåret fra Norge i mer enn 61 dager.

- Det er krevende å bruke tid på å telle dager og ikke tenke på hva som gir mest mening. Er man en dag i Norge og flyet hjem er forsinket og letter fem over midnatt, telles det som to dager, sier han til Kapital, og forteller at han holder oversikten ved hjelp av en app.

- Dyr mat

På spørsmål fra magasinet om det er noe Syversen savner i Norge, svarer han:

- Ikke foreløpig, men det kan hende det dukker opp når hverdagen kommer. Jo forresten, jeg savner de norske matprisene. Det er enda dyrere å kjøpe mat i Sveits.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Børsen er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer