Svensk ferieperle tar drastisk grep

Sender inn coronavektere for å få skikk på turistene.

POPULÆRT: Den svenske øya Öland beskrives som en av Sveriges mest solsikre plasser, og er derfor en yndet feriedestinasjon. Dette bildet er fra Köpingbaden Camping i Öland.
Foto: Mikael Fritzon / TT NYHETSBYRåN / NTB Scanpix
POPULÆRT: Den svenske øya Öland beskrives som en av Sveriges mest solsikre plasser, og er derfor en yndet feriedestinasjon. Dette bildet er fra Köpingbaden Camping i Öland. Foto: Mikael Fritzon / TT NYHETSBYRåN / NTB Scanpix Vis mer
Publisert

De siste ukene har feriesultne svensker valfartet til den populære turistøya Öland i Kalmar län, sørøst i Sverige. Det har resultert i parkeringskaos, overbefolkede strender, og frykt for ny smitteeksplosjon.

Halvannen uke etter at ledelsen i Kalmar län slo alarm om situasjonen, har byen Borgholm nå tatt tydelig grep og ansatt egne coronavektere.

Ifølge Aftonbladet er målet med tiltaket å sørge for at øyas turister overholder smittevernreglene - deriblant én meters avstand til hverandre.

- Ofte tenker ikke folk på at de står for nære hverandre, så de blir overrasket når vi dukker opp. Det er veldig mye folk, spesielt i disse ukene her. Da er vi til stede for å hjelpe ved behov, sier sjefen for det aktuelle vaktselskapet, Dick Karlsson, til Aftonbladet.

- Overbelastet

Det er foreløpig planlagt at vekterne skal patruljere Borgholm sentrum i de travleste sommerukene. Henrik Brolin, som er ansatt på vekteroppdraget, blir ikke forbauset dersom andre kommuner i Sverige følger etter.

- Borgholm går foran som et godt eksempel, som viser at man bryr seg om alle som bor her. Pandemien forsvinner ikke bare fordi det er ferie, sier Brolin til avisa.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Børsen er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer