Svensk smell: - Urovekkende

- Vi må ikke glemme at vi fortsatt kan være i begynnelsen av en økonomisk krise.

STOR OPPMERKSOMHET: Statsepidemiolog Anders Tegnell stiller seg noe undrende til den voksende internasjonale oppmerksomheten rundt den svenske smittevernmodellen. Foto: Anders Wiklund / TT / NTB Scanpix
STOR OPPMERKSOMHET: Statsepidemiolog Anders Tegnell stiller seg noe undrende til den voksende internasjonale oppmerksomheten rundt den svenske smittevernmodellen. Foto: Anders Wiklund / TT / NTB Scanpix Vis mer
Publisert

Den svenske strategien i møte med coronakrisa har utvilsomt vakt internasjonal oppsikt.

Der store deler av verden gjorde som Norge og Danmark, og stengte ned store deler av samfunnet, valgte Sverige å holde flere virksomheter i gang, og satset på større frivillighet. En strategi som i stor grad den svenske statsepidemiologen Anders Tegnell har fått æren for i medier verden over.

Som følge av den oppsiktsvekkende strategien, har der vært knyttet stor spenning til utviklingen i Sveriges økonomi - kanskje spesielt sammenliknet med nabolandene som har gått for en totalt ulik løsning.

- Hardere rammet

Tall publisert av det svenske statistiske sentralbyrået SCB i slutten av mai viste at Sveriges BNP hadde steget med 0,4 prosent, sammenliknet med fjorårets førstekvartal, ifølge E24 som omtalte saken.

Helt ferske tall viser imidlertid at svenskene selv ikke nødvendigvis føler på noen opptur. Faktisk opplever svenskene at økonomien deres er hardere rammet av coronakrisen enn hva danskene gjør, skriver NTB.

Det kommer fram av en ny undersøkelse fra kreditthåndteringstjenesten Lowell, som viser at hver tredje svenske opplever at koronautbruddet har hatt negativ effekt på privatøkonomien, mens knapt hver sjette danske opplever det samme. Undersøkelsen er gjort i samarbeid med analyseselskapet Demoskop.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

borsen er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer