Sverige:

Svenske boligpriser har rast

Skandinavske boligpriser faller i en rasende fart. Svensk bank advarer om 2023.

BRÅTT FALL: Siden våren har boligprisene falt kraftig i Sverige. Her Gamla Stan i Stockholm. Foto: Shutterstock / NTB
BRÅTT FALL: Siden våren har boligprisene falt kraftig i Sverige. Her Gamla Stan i Stockholm. Foto: Shutterstock / NTB Vis mer
Publisert

Både i Sverige og Danmark begynte boligprisene å synke i sommer. I Norge tok det lenger tid før rentehevingene bet seg fast, men også her har prisene sunket de siste månedene.

Ferske boligpriser fra Sverige viser en brutal nedgang det siste året.

Siden våren har svenske boligpriser falt med hele 17 prosent, skriver Bloomberg. Prisene fortsatte å falle med to prosent i desember, og ingenting tyder på at trenden vil snu med det første, skriver avisa.

- Dersom arbeidsledigheten øker betraktelig i kjølvannet av den kommende resesjonen, er det viktig at boliglånsrentene ikke fortsetter å stige, sier sjeføkonom Robert Roije i den svenske banken SBAB i en uttalelse.

Mandag kommer OBOS-tallene, som vil fortelle hvordan det står til med boligprisene her til lands. I november falt boligprisene med 2,2 prosent, og det er ventet at desembertallene også viser en nedgang.

Eiendom Norge tror at nedgangen også vil fortsette i 2023, og tror på en nedgang på 3,5 prosent for året sett under ett.

Vi bryr oss om ditt personvern

Børsen er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer