Bitcoin

Svenske siktet for milliard-sak i USA

Skal ha Bitcoin-hvitvasket narkopenger gjennom et tiår.

POPULÆRT: Slik kan du kjøpe og selge Bitcoin. Men det er mye du må passe på før du gjør det. Her får du en enkel forklaring. Laget av Marte Nyløkken Helseth / Dagbladet TV. Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

En svensk-russisk mann i 30-åra ble tirsdag pågrepet i Los Angeles, USA, mistenkt for å stå bak hvitvasking av opptil 2,8 milliarder svenske kroner i Bitcoin over en periode på ti år. Det skriver blant andre den svenske avisa Expressen.

Ifølge en pressemelding fra Det amerikanske justisdepartementet, mistenkes mannen for å stå bak operasjonen Bitcoin Fog, en tjeneste som angivelig er populær blant kriminelle som vil hvitvaske penger.

Det skal dreie seg om den mest langvarige Bitcoin-hvitvaskingsoperasjonen på det mørke nettet noensinne.

- Mesteparten av kryptovalutaen kom fra markedsplasser på det mørke nettet, og er knyttet til narkotika, elektronisk svindel, aktiviteter knyttet til mishandling og identitetstyveri, heter det i pressemeldingen.

Mannen er nå siktet for hvitvasking, for å stå bak en ulovlig pengeoverføringsvirksomhet og for pengeoverføring uten løyve. Det er uklart hvordan han stiller seg til siktelsen.

- Håper han renvaskes

Summene tilsvarer 2,7 milliarder norske kroner, 336 millioner dollar eller 1,2 millioner Bitcoin

Ifølge Reuters ble nettstedet opprettet i 2011. Operasjonen omtales som en «tumbler» eller «mixer». Slike tjenester er ifølge nyhetsbyrået designet for å bistå brukere i å anonymisere overføringer av kryptovaluta.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Børsen er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer