Sverige ber Norge om håp

Sverige ber Norge om særordning for kriserammede Strömstad.

SKYHØY: Arbeidsledigheten i Strömstad er opp 75 prosent etter at «harryhandelen» tok slutt. Foto: John Terje Pedersen / Dagbladet.
SKYHØY: Arbeidsledigheten i Strömstad er opp 75 prosent etter at «harryhandelen» tok slutt. Foto: John Terje Pedersen / Dagbladet. Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Arbeidsløsheten i Strömstad har økt med 75 prosent etter at Norge stengte grensene. Sveriges utenrikshandelsminister ber norske myndigheter om hjelp.

Pandemien og stans i grensehandelen mellom Norge og Sverige har ført Strömstad i Nordre Bohuslän ut i en dyp krise. Med unntak av korte perioder har grensen vært stengt siden i vår.

På ett år har arbeidsløsheten i kommunen økt med 75 prosent, og ordfører Kent Hansson tror det bare begynnelsen.

– Det handler om 1.500 til 2.000 personer som nå har fått varsel om oppsigelser eller er oppsagt. Det er mer enn 20 prosent av den arbeidsføre befolkningen i kommunen, sier Hansson.

Mange bedrifter føler seg nå tvunget til å varsle oppsigelser, sier han.

Ber Norge om særløsning

– Det økonomiske krisen har slått hardere mot Strömstad enn mot andre kommuner, sier utenrikshandelsminister Anna Hallbe.

Hun deltok onsdag i et digitalt møte med representanter for kommunen og næringslivet.

– Vi har forsøkt alle tenkbare tiltak. Det vi kan gjøre, er å fortsette å jobbe for at grensene skal åpnes igjen, sier Hallberg.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Børsen er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer