Sverige: Norwegian varsler kabinansatte om oppsigelse

- Mange ansatte synes dette er sjokkartet, fordi det har gått så fort.

SIER OPP: Norwegian melder at kabinansatte i Sverige får varsel om oppsigelse, ifølge DN. Foto: Hans A Vedlog / Dagbladet
SIER OPP: Norwegian melder at kabinansatte i Sverige får varsel om oppsigelse, ifølge DN. Foto: Hans A Vedlog / Dagbladet Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Det kriserammede flyselskapet Norwegian har sendt ut varsel om oppsigelse til samtlige av selskapets ansatte i Sverige, meldte først Dagens Næringsliv, som senere rettet dette til at alle kabinansatte har fått varsel om oppsigelse.

- Reglene for permittering er annerledes i Sverige, der arbeidsgiver blant annet pålegges å dekke en stor andel av de ansattes lønn. De oppsagte er sikret å komme tilbake i jobb når aktiviteten tar seg opp igjen. Den retten har de i 12 måneder, sier Lasse Sandaker-Nielsen, informasjonsdirektør i Norwegian, til DN.

Til E24 sier Sandaker-Nielsen at det ikke er slik at alle blir sagt opp.

- Det er ikke korrekt at Norwegian sier opp alle ansatte i Sverige, forteller han.

Norwegian har ifølge avisa rundt 800 ansatte i Sverige. I tillegg har OSM Aviation, som har 380 kabinansatte for Norwegian i landet, sendt ut oppsigelser til samtlige.

- Mange ansatte synes dette er sjokkartet, fordi det har gått så fort. Bransjen trenger nødhjelp for å komme i gang igjen, om vi skal ha en levedyktig bransje i framtida, sier hovedverneombud Nils Henrik Sanner i Norwegian til avisa.

Norwegian har foreløpig ikke besvart Børsens henvendelser mandag.

Brutale tall

Flyselskapet har i likhet med sine konkurrenter blitt brutalt rammet av coronapandemien. Mandag la selskapet også fram brutale trafikktall fra mars.

Totalt 1 153 283 passasjerer reiste med Norwegian i mars, en nedgang på 61 prosent sammenlignet med mars i fjor.

Kapasiteten ble redusert med 53 prosent sammenlignet med mars i fjor, og den totale trafikken gikk ned 60 prosent.

- Ekstremt rask

Nyheten ble også møtt med en ny nedur for Norwegian-aksjen på Oslo Børs. Fem minutter etter åpning var aksjen ned 5,42 prosent.

- Den ekstremt raske utviklingen av covid-19-pandemien påvirket Norwegians trafikktall i betydelig grad denne måneden. Som følge av globale reiserestriksjoner og et stort fall i etterspørselen, måtte Norwegian løpende kansellere flygninger i mars, sa konsernsjef Jacob Schram i en pressemelding mandag morgen.

Mer om

Vi bryr oss om ditt personvern

borsen er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer