Sverige: Norwegian varsler kabinansatte om oppsigelse

- Mange ansatte synes dette er sjokkartet, fordi det har gått så fort.

SIER OPP: Norwegian melder at kabinansatte i Sverige får varsel om oppsigelse, ifølge DN. Foto: Hans A Vedlog / Dagbladet
SIER OPP: Norwegian melder at kabinansatte i Sverige får varsel om oppsigelse, ifølge DN. Foto: Hans A Vedlog / Dagbladet Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Det kriserammede flyselskapet Norwegian har sendt ut varsel om oppsigelse til samtlige av selskapets ansatte i Sverige, meldte først Dagens Næringsliv, som senere rettet dette til at alle kabinansatte har fått varsel om oppsigelse.

- Reglene for permittering er annerledes i Sverige, der arbeidsgiver blant annet pålegges å dekke en stor andel av de ansattes lønn. De oppsagte er sikret å komme tilbake i jobb når aktiviteten tar seg opp igjen. Den retten har de i 12 måneder, sier Lasse Sandaker-Nielsen, informasjonsdirektør i Norwegian, til DN.

Til E24 sier Sandaker-Nielsen at det ikke er slik at alle blir sagt opp.

- Det er ikke korrekt at Norwegian sier opp alle ansatte i Sverige, forteller han.

Norwegian har ifølge avisa rundt 800 ansatte i Sverige. I tillegg har OSM Aviation, som har 380 kabinansatte for Norwegian i landet, sendt ut oppsigelser til samtlige.

- Mange ansatte synes dette er sjokkartet, fordi det har gått så fort. Bransjen trenger nødhjelp for å komme i gang igjen, om vi skal ha en levedyktig bransje i framtida, sier hovedverneombud Nils Henrik Sanner i Norwegian til avisa.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Børsen er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer