Svever i uvisshet

Over et halvt døgn etter at forhandlingsfristen til Norwegian utløp, er det flere av långiverne som ikke har hørt noe.

UKLART: Norwegian forhandler med långiverne sine om første del av krisepakka. Foto: Hans Arne Vedlog / Dagbladet
UKLART: Norwegian forhandler med långiverne sine om første del av krisepakka. Foto: Hans Arne Vedlog / Dagbladet Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Klokka 23 torsdag kveld var siste frist for å avgi stemme. Norwegian hadde sagt til långiverne sine at dette var det siste tilbudet de kom til å komme meg.

Flyselskapet har vært i forhandlinger med andelseiere i obligasjonslån om å omgjøre 3,7 milliarder i gjeld til aksjer i selskapet. Totalt skylder Norwegian andelseierne rundt fem milliarder kroner.

Dette er første del av ledelsens plan for å redde selskapet.

Tidlig fredag ettermiddag bekrefter flere av långiverne overfor Børsen at de ikke har hørt noe fra Norwegian.

Det kan bety at opptellingen fortsatt pågår, at Norwegian fortsatt forhandler med obligasjonseiere som ikke har villet si ja til forslaget, eller at Norwegians forslag er nedstemt i ett eller flere av de fire lånene. Hvis det siste er tilfellet, er det naturlig at Norwegian-sjef Jacob Schram forhandler om et nytt forslag som kan få tilslutning. Alternativet er at en konkurs raskt rykker nærmere.

Kommer mer info

Kommunikasjonssjef i Norwegian Lasse Sandaker-Nielsen opplyste fredag morgen om at det kommer til å komme informasjon seinere.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Børsen er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer