Sviende nederlag for oligark

Russisk oligark gikk til søksmål mot britiske myndigheter for å få tilbake superyachten sin.

BESLAGLAGT: Superyachten «Phi» har vært beslaglagt siden mars 2022, og eieren Sergej Naumenko kan enn så lenge se langt etter å få kontroll over det luksuriøse fartøyet igjen. Foto: James Manning / PA Photos / NTB
BESLAGLAGT: Superyachten «Phi» har vært beslaglagt siden mars 2022, og eieren Sergej Naumenko kan enn så lenge se langt etter å få kontroll over det luksuriøse fartøyet igjen. Foto: James Manning / PA Photos / NTB Vis mer
Publisert

I kjølvannet av Russlands invasjon av Ukraina ble det innført kraftfulle sanksjoner fra Vesten mot personer med kobling til Vladimir Putins regime.

En av tingene som fikk mye oppmerksomhet var at Vesten, med USA i spissen, bestemte seg for å gå etter oligarkenes superyachter.

Superyacht beslaglagt

En av dem som fikk merke det er den russiske oligarken Sergej Naumenko, som ifølge Bloomberg er en eiendomsutvikler.

Naumenkos luksuriøse superyacht «Phi», til en verdi av rundt 500 millioner kroner, har ligget i Londons Canary Wharf siden desember i 2021, samme år som den ble ferdigbygget.

Etter å ha ligget vinterlagret i den britiske havna skulle den etter planen sette kursen mot Malta i mars 2022, men dit kom superyachten aldri. Britiske myndigheter beslagla den før den fikk lagt fra kai.

Britiske myndigheter begrunnet beslagleggingen med at Naumenko passet med kriteriene av en person «knyttet til Russland». Det ble også hevdet fra britiske myndigheter at Naumenko var en «venn av Putin», noe han selv benekter på det sterkeste.

Oligarken står ikke oppført på sanksjonslistene til Storbritannia.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.