Ut mot Sylvi:

- Svikter norsk næringsliv

Mener Fremskrittspartiet er lite framtidsrettet.

IMOT: Sylvi Listhaug sier Fremskrittspartiet aldri vil støtte en CO₂-avgift på 2000 kroner. Det får klima- og miljøvernminister Sveinung Rotevatn til å reagere. Foto: Hans A. Vedlog / Dagbladet
IMOT: Sylvi Listhaug sier Fremskrittspartiet aldri vil støtte en CO₂-avgift på 2000 kroner. Det får klima- og miljøvernminister Sveinung Rotevatn til å reagere. Foto: Hans A. Vedlog / Dagbladet Vis mer
Publisert

Fredag 8. januar presenterte regjeringa Klimameldingen, som er forslaget til hvordan Norge skal bidra til å nå målet om å kutte klimagassutslipp med 50-55 prosent, fram mot 2030. Målet skal nås i samarbeid med EU.

Raser mot CO₂-avgiften

Sentralt i Klimameldingen er å øke CO₂-avgiften. Pr. i dag er prisen en bedrift betaler for å slippe ut ett tonn CO₂ på 590 kroner.

Ifølge regjeringens plan skal prisen gradvis økes hvert år, og ligge på 2000 kroner i 2030.

Det har fått Frps Sylvi Listhaug til å rive seg i håret. Fra Stortingets talerstol onsdag var hun krystallklar:

- Fremskrittspartiet kommer aldri til å støtte en CO₂-avgift på 2000 kroner.

- Svikter næringslivet

Det får klima- og miljøvernminister Sveinung Rotevatn (V) til å reagere.

- Listhaug og Frp påstår å snakke på vegne av næringslivet, og at hun ønsker å redde arbeidsplasser. Jeg mener hun svikter næringslivet, sier Rotevatn til Børsen.

Klima og miljøvernministeren mener økt CO₂-avgift er viktig, fordi det gir næringslivet forutsigbarhet.

- Ta for eksempel et transportfirma. De står overfor et valg: satse på diesel på den ene siden, eller biogass eller hybrid på den andre. Hvis det vil lønne seg i løpet av det neste tiåret, tar de den grønne investeringen. Og det er den type forutsigbarhet vi vil legge til rette for.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Børsen er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer