Ut mot Sylvi:

- Svikter norsk næringsliv

Mener Fremskrittspartiet er lite framtidsrettet.

IMOT: Sylvi Listhaug sier Fremskrittspartiet aldri vil støtte en CO₂-avgift på 2000 kroner. Det får klima- og miljøvernminister Sveinung Rotevatn til å reagere. Foto: Hans A. Vedlog / Dagbladet
IMOT: Sylvi Listhaug sier Fremskrittspartiet aldri vil støtte en CO₂-avgift på 2000 kroner. Det får klima- og miljøvernminister Sveinung Rotevatn til å reagere. Foto: Hans A. Vedlog / Dagbladet Vis mer
Publisert

Fredag 8. januar presenterte regjeringa Klimameldingen, som er forslaget til hvordan Norge skal bidra til å nå målet om å kutte klimagassutslipp med 50-55 prosent, fram mot 2030. Målet skal nås i samarbeid med EU.

Raser mot CO₂-avgiften

Sentralt i Klimameldingen er å øke CO₂-avgiften. Pr. i dag er prisen en bedrift betaler for å slippe ut ett tonn CO₂ på 590 kroner.

Ifølge regjeringens plan skal prisen gradvis økes hvert år, og ligge på 2000 kroner i 2030.

Det har fått Frps Sylvi Listhaug til å rive seg i håret. Fra Stortingets talerstol onsdag var hun krystallklar:

- Fremskrittspartiet kommer aldri til å støtte en CO₂-avgift på 2000 kroner.

- Svikter næringslivet

Det får klima- og miljøvernminister Sveinung Rotevatn (V) til å reagere.

- Listhaug og Frp påstår å snakke på vegne av næringslivet, og at hun ønsker å redde arbeidsplasser. Jeg mener hun svikter næringslivet, sier Rotevatn til Børsen.

Klima og miljøvernministeren mener økt CO₂-avgift er viktig, fordi det gir næringslivet forutsigbarhet.

- Ta for eksempel et transportfirma. De står overfor et valg: satse på diesel på den ene siden, eller biogass eller hybrid på den andre. Hvis det vil lønne seg i løpet av det neste tiåret, tar de den grønne investeringen. Og det er den type forutsigbarhet vi vil legge til rette for.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.